Kent yönetiminde örnek birliktelik

Nilüfer Kent Konseyi çatısı altında yapılanan, demokrasi bilincinin tabana yayılması ve yerel yönetimlerde katılımcılığı esas alan Mahalle Komiteleri artık Nilüfer Belediyesi’nin park tasarım ve planlama süreçlerinde de söz sahibi olabiliyor.

İhsaniye Mahalle Komitesi geçtiğimiz akşam “Manolya Parkı Kentsel Tasarım Toplantısı” için bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda, TEDAŞ’ın özelleştirilmesinin ardından pek çok park gibi Manolya Parkı’nın karanlığa gömülmesi ile güvenlik sorunun artması ele alınırken, Nilüfer Belediyesi’nce yeniden düzenlenecek olan parkın tasarımında mahalle sakinlerinin görüşleri ilgili birimlere iletilmek üzere değerlendirildi.

Nilüfer Belediyesi İmar ve Planlama Komisyonu Başkanı Metin Tuncel, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, Genel Sekreter Mehmet Kartal ve İhsaniye Mahalle Komitesi Temsilcisi Nuray Adal’ın da katıldığı toplantıda Nilüfer Belediyesi’nce yapılacak park düzenlemesinde yürüyüş yolu, spor aletleri ve çocuk oyun alanları ile kullanımın artması sonucu güvenlik sorununun da azalacağı ifade edildi. Parka cephesi olan sitelerden sağlanacak aydınlatma desteğinin gündeme geldiği toplantıda, böylelikle gece de mahalle sakinlerinin huzur içinde parklarından istifade edebileceği belirtildi.
Sosyal donatı alanının güvenli hale gelmesi amacıyla yaklaşık 5000 metrekarelik Manolya Parkı’nın orta bölümüne 100-150 metrekare kullanım alanlı bir kafeterya yapılması fikri de toplantıda konuşuldu. Bu konuda, insanların parktan daha fazla yararlanmasını sağlayacak düzenleme ve aktivite alanları tamamlandıktan sonra, güvenlik sıkıntısının devamı halinde kafeterya seçeneğinin gündeme getirilmesi görüşü ağırlık kazandı. Konu ile ilgili söz alan Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Kartal ise kafeterya konusunda uzlaşmanın sağlanabilmesi için mahallede gerekirse sembolik bir referanduma da gidilebileceğini belirtti.