Nilüfer korolarından “Bahar Konseri”

Nilüfer Belediyesi bünyesinde kurulan korolar baharın gelişini özel bir konserle kutladı. Nilüfer Çocuk Korosu, Nilüfer Çoksesli Korosu ve Nilüfer Oda Orkestrası Nâzım Hikmet Kültürevi’nde “bahar” konseri verdi.

İki bölümden oluşan konserde ilk olarak Nilüfer Çocuk Korosu sahne aldı. Şef Suat Şahin önderliğindeki koro, ‘Gel arkadaş olalım’, ‘Cıs diyelim’ isimli parçalarla konser başladı. Koro, Franz Schubert’in ‘Ey bülbül’ ve Meksika şarkısı olan La Cucharacha eserlerini başarıyla seslendirdi. Ailelerin de heyecana ortak olduğu gecede küçük koristler ayakta alkışlandı.

ÇOKSESLİ KORO VE ODA ORKESTRASI BÜYÜLEDİ

Ulusal ve Uluslararası çok sayıda ödülün sahibi Nilüfer Çoksesli Korosu da, Şef Zeynep Göknur Yıldız yönetiminde konser verdi. Jakko Mantyjarvi, Ben Parry, Geban Gyrörgy gibi ünlü bestecilerin eserlerini seslendiren koro, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden İlhan Baran’ı da unutmadı. Baran’ın Eylül Sonu adlı bestesini seslendiren koro, izleyenlerden büyük alkış aldı.

İkinci bölümde sahne alan Nilüfer Oda Orkestrası da Şef Hasan Adıgüzelzade ile sahne aldı. Vivaldi, N. Kodalli, Sutermeister gibi bestecilerin eserlerine yer veren koro, izleyenlere romantik anlar yaşattı. Solistler Elif Özcan, M. Gökçe Aksoy, Selin Kurt, Dilan Acar, Barış Dilber, Alpay Şahin, performanslarıyla beğeni topladı.

Konserin sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Pınar Göz, koro şeflerine çiçek vererek teşekkür etti.