Nilüfer Belediyesi Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği toplantısına katıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 26. Olağan Meclisi’ne Nilüfer Belediyesi’nden de heyet katıldı.

Karahayıt Termal Bölgesi’nde yapılan toplantıda, aynı zamanda Sağlıklı Kentler Birliği Meclis Üyesi olan Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi  Ali Uçar ile Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri Nilgün Berk, Pelin Sevgi ve Nilüfer Belediyesi Sağlıklı Kentler Koordinatörü Necla Yörüklü de yer aldı.

Türkiye’nin farklı kentlerinden belediye başkanları ve heyetlerin bulunduğu toplantıda “Sağlıklı Kentlerde Jeotermal Kaynakların Kullanılması” konulu oturumlar yapıldı.  Düzenlenen üç oturumda, jeotermal kaynakların verimli kullanılması, sağlık turizmine katkıları, farklı iş kollarında kullanım potansiyelleri tartışıldı.

Sağlıklı Kentler Birliği Meclis Üyesi ve Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Ali Uçar, “Demokrasi ruhuna inançla çalışan Nilüfer Belediyesi olarak, gerek uygulamalarımızla gerekse bilimsel yaklaşımların öğretileriyle burada paylaşımlarda ve etkileşimlerde bulunmanın memnuniyeti içindeyiz” dedi.

Nilüfer Belediyesi Sağlıklı Kentler Koordinatörü Necla Yörüklü de, Nilüfer Belediyesi olarak, aktif, katılımcı ve sağlıklı kent için sağlıklı kentler vizyonuyla her projenin destekçisi olduklarını ifade etti. Yörüklü, “Türkiye’ de  ilk örnekleri yapılan uygulamalarımız var. Birlik buluşmalarını önemsiyoruz. Burada katılımcılarla, bilim insanlarıyla etkileşim içinde olarak yapacağımız projeleri paylaşıyor ve birlikte zenginleşiyoruz” diye konuştu.

Toplantıda Türkiye Sağlıklı Kentler Birlik Müdürü Murat Ar, Nilüfer Belediyesi Sağlıklı Kentler Birliği temsilcilerine katılım ve teşekkür belgelerini verdi. Nilüfer Belediyesi heyeti de Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ev sahipliği için plaket vererek teşekkür etti.