Toplumdaki olumsuz etiketlemelere sanatla dikkat çektiler

Nilüfer Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda, çok özel bir gösteri olan “Un-Label/Etiket-leme”yi Nilüfer’de sanatseverlerle buluşturdu. Avrupa Birliği ve Açık Toplum Vakfı tarafından desteklenen gösteri Nilüfer Belediyesi katkılarıyla Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahnelendi.

Türkiye, Belçika, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, İsveç ve İngiltere’den işitsel, zihinsel, fiziksel engelli bireyler ile down sendromlu bireyin yer aldığı dans, müzik, tiyatro, akrobasi, video art ve şiirsel anlatı sanat dallarından oluşan "Un-Label/Etiket-leme” isimli gösteriye ilgi büyüktü.

Toplumda olumsuz anlamda yapılan etiketlemeleri ele alarak, katılımcıların projeye sağlayacağı çeşitli alanlardaki yaratıcı potansiyelleri görünür kılmayı hedefleyen performans gösterisinde, duyma engelli ya da duyma güçlüğü çeken izleyenler için de Türkçe üst yazı teknikleri kullanıldı. Büyük ilgiyle izlenen gösterinin sonunda salonu dolduranlar, sanatçıları, dakikalarca ayakta alkışladı. Nilüfer Belediye Başkan Danışmanı Dr. Sibel Özer de Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Un-Label Genel Koordinatörü Lisette Reuter ve oyunculara çiçek vererek teşekkür etti.