Bebek Bakıcılığı Eğitimi ile iş sahibi oldular

Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün Uludağ Soroptimist Kulübü Derneği iş birliğiyle düzenlediği  “0-3 Yaş Bebek Bakıcılığı Eğitimi” tamamlandı. Bu yıl ikinci kez düzenlenen eğitimle daha fazla kadının istihdam edilmesi amaçlanırken, eğitimli bebek bakıcısı arayanların da talebi karşılanıyor.

0-3 Yaş Bebek ve Çocuk Bakıcılığı Eğitimi’ne 10 kadın katıldı. Kursiyerler, 180 saatlik eğitimin ardından sertifika almaya hak kazandı. Kursiyerlere sertifikalarını, Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası’nda düzenlenen törende Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey verdi. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Bircan Uysal, Uludağ Soroptimist Kulübü Başkanı Ayşen Sazcılar ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile aileler de törende yer aldı. Bazı aileler de bebekleriyle birlikte sertifika törenindeydi.

İŞ GARANTİLİ EĞİTİM

Kursa katılanların iş garantisi olduğuna dikkat çeken Başkan Mustafa Bozbey, bu tür eğitimlere büyük ihtiyaç olduğunu vurguladı. Başkan Bozbey, eğitime daha fazla kadının katılarak iş sahibi olmasını istediklerini ifade etti ve bundan sonra verilecek eğitimlerde çocuk bakıcılığı ile  hasta bakıcılığı dallarına ağırlık vereceklerini belirtti.  Nilüfer Belediyesi’nin yakın zamanda bir huzurevini faaliyete geçirdiğini söyleyen Bozbey, “Buraya deneyimli hasta bakıcı bulmakta zorluk çektiğimiz zamanlar oluyor. İşsizliğin bu denli yüksek olduğunu düşündüğümüzde bu branşlara vatandaşlarımızın ilgi göstermesi gerekiyor. Üstelik iş bulma garantisi olan da bir meslek. Ailelerimiz çocuklarını bilinçli, bunun eğitimini almış, iyi insanlara teslim etmek istiyorlar. Basında sık sık şiddet haberlerine rastlıyoruz. İnsanların çocuklara nasıl kötü davranışlar gösterdiğini görüyoruz. İnanıyorum ki ailelerimiz burada eğitim alan kursiyerlerimize çocuklarını gönül rahatlığıyla teslim edebileceklerdir” ifadelerini kullandı.

Başkan Bozbey, kursiyerleri böyle bir eğitime katıldıkları için kutlayarak sertifikalarını teslim etti. Sertifika töreninin ardından kursu tamamlayanlar,  Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü  tarafından çocuklarına bakıcı arayan ailelerle buluşturuldu. Böylece kursu tamamlayanlar hemen iş hayatına da atılmış oldu.