Nilüfer Belediyesi mobil uygulamasına Engelsiz Bilişim ödülü

Nilüfer Belediyesi’nin vatandaşlara daha rahat ulaşabilme ve bilgilendirme amacıyla hayata geçirdiği mobil uygulaması, Türkiye Engelsiz Bilişim Ödülleri’nde ödüle değer görüldü. Aday gösterilen kurum ya da hizmetin, bilişim teknoloji ve hizmetlerinden yararlanarak, engelli bireylerin, sosyal ve ekonomik hayatlarına, kamu kurum hizmetlerinden yararlanmalarına, eğitimlerine ve bilgiye erişimlerine doğrudan ya da dolaylı katkı sağlaması şartının arandığı yarışmada Nilüfer Belediyesi uygulaması, alanında uzman kişilerden oluşan 10 jüri üyesinden tam not aldı. Android ve iOS işletim sisteminde hazırlanan Nilüfer Belediyesi mobil uygulaması, yapılan değerlendirme sonucu Türkiye Engelsiz Bilişim Ödülleri’nin ‘Engelsiz Bilişim Belediye’ kategorisinde aldığı ödülle taçlandı.

Çeşitli kategorilerde 20 ödülün verildiği  Türkiye Engelsiz Bilişim Ödülleri töreni, İstanbul’da gerçekleşti. Ödül törenine Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Hakan Arık ile müdürlükte görev yapan personel katıldı. Engelli bireyleri hayatın içine dahil eden ve yaşamlarını kolaylaştıracak birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, “Bu projelerden biri de Nilüfer Belediyesi mobil uygulaması. Engelli Bilişim Platformu’nun desteği ve yönlendirmesiyle engelli bireylerin kullanımına uygun şekilde hazırladığımız mobil uygulamamızla vatandaşlarımız, bilgiye anında ulaşabiliyor. Aldığımız ödül, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesidir. Toplumun tüm kesimlerine yönelik güzel uygulamalarımız devam edecek” dedi.

Nilüfer Belediyesi mobil uygulamasını, Android ve iOS tabanlı cihaza sahip olan vatandaşlar, AppStore ve Google Play Store’den ücretsiz olarak indirebilir. Vergi borcu sorgulama, evrak takibi, istek öneri işlemlerinin yapılabildiği mobil uygulamada, Nilüfer Belediyesi’nin etkinlikleri, güncel haberleri ile ruhsatlar, ihaleler, kent haritası ve nöbetçi eczaneler hakkında da bilgiler yer alıyor. Uygulama sayesinde ayrıca Nilüfer Belediyesi’nin hizmet binaları, kültürevleri ve kütüphaneleri de 360 derece sanal tur ile gezilebiliyor.