Ritim dans ve eğlence Nilüfer Müzik Festivali’nde

Nilüfer Müzik Festivali ikinci gününde de unutulmaz anlara sahne oldu. Yerli sahneden Melis Danişmend, Flört, Nusaibin, Gevende ve Duman’ı ağırlayan festival, yabancı sahneden Mr. Zarko, Koza Mostra, Dardust gibi isimleri müzikseverlerle buluşturdu.

Festivalin ikinci gününün açılışını Ars Longa yaptı. Şarkı yazarı ve müzisyen kimliğiyle tanınan Melis Danişmend’in ardından İstanbul orijinli alternatif Türkçe rock grubu Nihil Piraye, Berlin menşei Balkan sanatçısı Mr. Zarko ve ekibi ve son albümü Bambaşka’yı yakın zamanda yayınlayan Flört aynı sahnede bir araya geldi.

Ska, Balkan, rock, punk ve rembetiko ritimlerinin kendine has karışımından doğan müziğiyle Yunanistanlı grup Koza Mostra, Doğu ve Batı arasında köprü kurarken kalıpları reddeden Nusaibin, DarioFaini’nin müzikal projesi Dardust izleyenlere aşina olmadıkları bir müzik deneyimi sundu.

Festivalin ikinci gününün son çeyreğinde ise özgün ve deneysel performanslarıyla Türkiye alternatif müzik sahnesinin en önemli gruplarından Gevende ve Türkiye rock müzik sahnesinin tartışmasız en büyük gruplarından Duman festivalcilere unutulmaz bir gece yaşattılar. Festivalin ikinci gün kapanışını ise Anadolu-pop funk ve Türk halk müziği eserlerini elektronik müzikle modernize eden Kozmonot Osman yaptı.

BOZBEY: DÜNYA STANDARTLARINDA BİR FESTİVAL

13 Ağustos’a kadar devam edecek olan festivalin ikinci gününde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de eşi Seden Bozbey ile birlikte alanı gezerek müzik tutkunları ile buluştu. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Nilüfer Müzik Festivali’nin dünya standartlarında bir festival olduğunu vurgulayan Bozbey, “Balat Atatürk Ormanımızda bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Nilüfer Müzik Festivali’nde sadece müziğin birleştirici gücü ön planda. Bu güçle birleşenleri ve müzikle duygularımıza dokunanları kutluyorum. Bu muhteşem beraberliği farklı değerlendirenleri de kınıyorum. Valimizin nezdinde Nilüfer Kaymakamlığımıza ve Emniyet Müdürlüğümüze sağladıkları bu güvenli ortam için de ayrıca teşekkür ederim” dedi.