Nilüfer360 ile sorunlara anında çözüm

Nilüfer Belediyesi, vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak yenilikçi projelere imza atmaya devam ediyor. Mobil uygulamalarına bir yenisini daha ekleyen Nilüfer Belediyesi, “Nilüfer360” isimli uygulamayı kullanıma sundu. Türkiye’de bir kamu kurumu tarafından ilk kez yaşama geçirilen dijital iletişim uygulaması “Nilüfer360”, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından basına tanıtıldı. Vatandaşların, “Nilüfer360” uygulamasını Google Play Store ve AppStore üzerinden ücretsiz bir şekilde akıllı telefonlara indirebileceğini belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer’de yaşasın yaşamasın, yolu bu kentten geçecek herkesin bu uygulamayı aktif olarak kullanacağını düşünüyorum” dedi.

“HEDEFİMİZ SORUNLARI ANINDA ÇÖZMEK”

Nilüfer Belediyesi’ne ulaşılabilirliği ve Nilüfer’de bulunan herkesin yaşamını kolaylaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “Biz, vatandaşlarımızla her an yüz yüze ve dijital platformlar üzerinden beraber olma arzusundayız. Sorunları anlık olarak çözmeyi, gelen talep ve önerilere anında dönüş yapmayı amaçlıyoruz. Huzurlu, güvenli, mutlu ve gülümseyen insan kitlesini oluşturmanın yolu, sürekli doğru ve iyi iletişimden geçer. Nilüfer Belediyesi olarak biz, bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin 1999 yılından bu güne elektronik altyapısı en güçlü belediyelerden biri olduğunu kaydeden Başkan Bozbey, “Birçok dijital platformu kendimiz hazırladık. Yaşama geçirdiğimiz uygulamalar Türkiye’de örnek oldu. Diğer belediyeler de bizleri takip ederek, bu platformları kendilerine göre uyarlayarak yaptı." diye konuştu.

Vatandaşların, tüm olumsuzluklara karşı duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, “Kentte yaşayan herkesin, bizi en azından uyarması, öneri ve şikayetlerini iletmesi son derece doğal. Kurum olarak beklentimiz de bu. Vatandaşımız artık duyarlı olmak zorundadır. Sadece şikayet eden değil, öneren, gerektiğinde de uyaran olmalıdır. Bugün Nilüfer Belediyesi’nde çalışan 2200 kişi var. Nilüfer’in nüfusu da yaklaşık 425 bin. Bizim göremediğimi eksiklikleri ya da olumsuzlukları vatandaşımız görebilir. Bunu da ‘Nilüfer 360’ uygulamamız ile anında bize iletebilir” şeklinde konuştu.

Nilüfer360

Nilüfer Belediyesi’nin mobil uygulamalarından biri olan Nilüfer360, Google Play Store ve App Store’dan ücretsiz indirilebiliyor. Kamera ve yol tarifinin aynı anda kullanıldığı mobil uygulama, “Nilüfer360”, “Çek Gönder” ve “Etkinliklerimiz” başlığıyla üç kısımdan oluşuyor. Kullanıcılar, “Nilüfer 360” bölümünden, kameranın açısına göre Nilüfer Belediyesi’nin hizmet binaları, mahalle iletişim merkezleri, kültür ve spor alanlarının yol tarifi ve yaklaşık mesafelerine ulaşabiliyor.

Nilüfer Belediyesi’nin düzenleyeceği kültür sanat ve spor etkinliklerinin tarih, yer, saat ve içerik bilgilerinin yer aldığı “Etkinliklerimiz” bölümünde de  kullanıcılar, bir aylık etkinlik listesini detaylı bir şekilde görüntüleyebiliyor. Uygulamanın en dikkat çeken özelliklerinden biri de “Çek Gönder” bölümü. Uygulamayı kullanan vatandaşlar, Nilüfer Belediyesi dahil olmak üzere diğer altyapı kurumlarının eksik ya da yanlış hizmetlerini, talep ve önerilerini fotoğraflayarak, Nilüfer Belediyesi’ne anında iletebilecek. Yapılan işlemin ardından kullanıcılar, verilen başvuru numarası ile e-işlem sistemi üzerinden istek, öneri ve şikayetlerinin takibini yapabilecek.