Plaj voleybolunda ödüller sahiplerini buldu

Plaj voleybolunun nabzı üç gün boyunca Nilüfer’de attı. Türkiye Voleybol Federasyonu’nun Nilüfer Belediyesi iş birliği ile düzenlediği Pro Beach Tour Nilüfer Etabı nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Türkiye’nin yanı sıra ABD, Azerbaycan, İran, Sırbistan, Ukrayna, Slovakya, Yeni Zelanda ve KKTC’den sporcuların katıldığı turnuvada 15 erkek, 13 kadın takımı olmak üzere toplam 28 takım mücadele etti. TVF Cengiz Göllü Plaj Voleybolu Tesisi’nde gerçekleşen turnuvada üç gün boyunca nefes kesen mücadeleler yaşandı. Turnuvanın son günü ise yarı final ve final müsabakaları gerçekleşti. Voleybol tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmalarda erkekler finalinde Volkan Göğtepe – Hakan Göğtepe kardeşler, H. Hüseyin Mermer-Murat Girginoğlu ile karşılaştı. Nefes kesen karşılaşmada rakiplerini deviren Hakan ve Volkan Göğtepe kardeşler şampiyon oldu. H. Hüseyin Mermer-Murat Girginoğlu ikilisinin ikinci olduğu turnuvada Ali Osman Nurettin- Kemal Şah ikilisi de üçüncü oldu.

KADINLAR FİNALİ NEFES KESTİ

Son ana kadar büyük çekişmeye sahne olan kadınlar finali de ilgiyle izlendi. Kadınlar finalinde Milona Matiç- Marija Miloseviç ikilisi, Silvia Pozyikova – Daniel Quigley iklisi ile karşılaştı. Milona Matiç- Marija Miloseviç ikilisi maçı 2-0 alarak şampiyonluklarını ilan etti. Turnuvada kadınlarda Silvia Pozyikova – Daniel Quigley ikinci olurken, Viktoria Smetaniuk-Zina Lybymova ikilisi de üçüncü oldu.

Nilüfer Etabı’nda Pro Beach Tour Türkiye serisinde dereceye giren sporcular, sezon sonu bireysel sıralama puanı ile FIVB puanı kazandı. Dereceye giren sporculara toplam 32 bin TL para ödülü dağıtıldı. Turnuvanın final bölümüne katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sporcu ve emeği geçenleri kutlayarak başarılar diledi. Final maçları sonunda dereceye giren sporcular kupa ve madalya ile ödüllendirildi. Sporcular ödüllerini, Nilüfer Belediyespor Kulüp Başkanı Muhammet Aydın, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Yardımcısı Sedat Aslandaş, Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Atakan Çorbacı ve Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Yılmaz’ın elinden aldı.