Nilüfer 'in parkları anamorfik çalışmalarla renkleniyor

Parkları ile  Türkiye’ye örnek olan Nilüfer Belediyesi, yine farklı bir çalışmaya imza attı. Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Türkiye ve Bursa’da ilk kez bir anamorfik  (perspektif oyunu) üç boyutlu çalışmayı Nilüfer’deki Eğridereliler Parkı’nda uyguladı. Tasarımcı Beyza Demirci tarafından yaklaşık bir ayda tamamlanan çalışmada Caretta caretta kaplumbağa figürü uygulandı. Değişik açılardan bakıldığında farklı şekillerde algılanan çalışma, vatandaşların da büyük ilgisini çekti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız ile birlikte çalışmayı yerinde inceledi. Figürü yakından inceleyen Başkan Bozbey, Beyza Demirci’ye teşekkür etti. Nilüfer’in parklarının örnek olduğunu belirten Başkan Bozbey, çalışmanın farklı yerlerde de  uygulanabileceğini ifade etti. Parkta çok sayıda kaplumbağa yaşadığını belirten Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Tanrıöver de figürü de o nedenle seçtiklerini belirtti.