Erim kaat'ı eserlerini İzmir’de sergiledi

İzmir’in Güzelbahçe Belediyesi ile Güzelbahçe Kültür Sanat ve Musiki Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Güzelbahçe 4. Geleneksel El Sanatları Festivali”nde, Nilüfer Belediyesi de onur konuğu olarak yer aldı. Geleneksel el sanatlarının Türkiye’deki önde gelen temsilcilerinin hünerlerini sergilediği Güzelbahçe İlhan Selçuk Parkı’ndaki festivalde, Nilüfer Belediyesi Kaat-ı Atölyesi eğitmeni Dilek Erim de yer aldı. Kaybolmaya yüz tutmuş kaat-ı sanatının Türkiye’deki önemli temsilcilerinden biri olan Nilüfer Belediyesi Kaat-ı Atölyesi eğitmeni Dilek Erim, festivalde eserlerinden oluşan sergi açtı. Erim, ebru sanatı hakkında da bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Erim’in sergisini gezenler arasında Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de vardı. İnce, “Geleneksel Türk El Sanatları, Anadolu’nun binlerce yıllık tarihinden gelen çeşitli uygarlıkların kültür mirasıyla, kendi öz değerlerini birleştirerek, zengin bir mozaik oluşturmuştur” dedi. Sergiyi gezerek eserleri tek tek inceleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, çalışmalarından dolayı Dilek Erim’i kutladı. Dilek Erim de, Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye eserlerinden birini hediye ederek teşekkür etti. Festivalde, Nilüfer Belediyesi’nin kültür ve sanat alanındaki çalışmalarının tanıtıldığı bir stant da açıldı.