Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü başvuruları başladı

Bursa’da önemli araştırmaların altına imza atmış ve yaşamının her aşamasında bilginin ve öğrenmenin değerini vurgulayan merhum gazeteci-yazar Yılmaz Akkılıç’ın adı ‘Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü’ ile yaşatılıyor. Nilüfer Belediyesi, Akkılıç ailesi, Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Bursa Gazeteciler Sosyal Hizmetler ve Emeklilik Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü 2017’ başvuruları başladı.

Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü’nde, Bursa’nın doğal ve kültürel varlıkları ile tarihsel, fiziksel, sosyal ve ekonomik süreçlerini kapsayan çalışmalar değerlendirilecek.  Üç farklı kategoride düzenlenecek araştırma ödülleri; üniversitelerin doktora programlarında kabul edilmiş tezler, üniversitelerin yüksek lisans programlarına kabul edilmiş tezler ve akademi dışı alanlardan aynı konularda yapılan çalışmalar ödül almaya hak kazanacak. Her kategoride birinci olan çalışmalara 4 bin Türk Lirası ödül verilecek.

Eserlerin son teslim tarihi 31 Aralık 2017 olan araştırma ödüllerine katılımcılar bizzat ya da posta yoluyla başvuru yapabilecek. Ödüle ilişkin şartname ve formlar www.bursaarastirmalariodulu.com ya da www.nilufer.bel.tr/kutuphane internet sitesinden temin edilip, başvurular Ataevler Mahallesi Magazin Outlet Nilüfer Belediyesi Akkılıç Kütüphanesi’ne yapılacak.Bursa Araştırmaları’nın ödül töreni 27 Nisan 2018 tarihinde yapılacak.

Başvuru Formu

Şartname