Görükle’de Balkan rüzgarı esti

Balkan kültürünün Bursa’da yaşatıldığı en kapsamlı etkinliklerden biri olan Nilüfer Görükle Balkan Panayırı, bu yıl da çok sayıda kişiyi buluşturdu. Nilüfer Belediyesi’nin, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) iş birliğiyle gerçekleştirdiği etkinlik, Bursa’da Balkan rüzgarları estirdi. Balkan Mahallesi Pazar Alanı’ndaki etkinlikte iki gün boyunca unutulmaz anlar yaşandı. Yağışlı havaya rağmen Bursa’nın birçok yerinden gelen vatandaşlar, düzenlenen etkinliklere büyük ilgi gösterdi. Açılan stantlarda Balkan ülkelerine özgü ürünler satılırken, eğlence alanlarında da herkes çocuklarıyla birlikte keyifli saatler geçirdi.

Dj Samet Kurtuluş ve Murat Mutlu’nun performansıyla başlayan Nilüfer Görükle Balkan Panayırı’nın ikinci gününde, alanı dolduranlar Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası’nın eğlenceli ritimleriyle dakikalarca oynayarak stres attı. Gece, Double Voice konseriyle devam ederken, Bulgaristan’dan gelen dans grubu da coşkuyu arttırdı.

Gecenin finalini, Bulgaristan’ın sevilen isimlerinden Tedi Aleksandrova yaptı. Sahne performansıyla büyük beğeni alan Aleksandrova, bir ara sahneden inerek bazı şarkılarını izleyicilerle birlikte seslendirdi. Tedi Aleksandrova, konserinde sürpriz yaparak, Emrah’ın “Bu Aşk Böyle Bitemez” şarkısını da Türkçe söyledi. Bulgaristan’dan gelen dans grubu, renkli danslarıyla Tedi Aleksandrova’ya eşlik etti. Konserde, Bursasporlu taraftarlar, Tedi Aleksandrova’ya Bursaspor atkısı hediye etti. Etkinliğin sonunda Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Naci Kale, Double Voice ve Tedi Aleksandrova’ya çiçek vererek teşekkür etti.