Nilüfer’de can dostları için seferber oldular

Nilüfer Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Haftası kapsamında sokak hayvanlarına farkındalığı artırmak için çeşitli etkinliklerin altına imza atıyor. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma gününde ilk olarak belediye personelinin sokak hayvanlarına yönelik bilinçlendirilmesi sağlandı. Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fikriye Eker, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret ederek #çünküönemsiyoruz rozeti taktı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nin kapılarını öğrencilere açan Veteriner İşleri Müdürlüğü, merkeze gelen öğrencileri hayvan sevgisi ve hayvan hakları konusunda bilinçlendirdi.

Öğrencileri Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde ağırlamaktan ve onlara hayvan sevgisi aşılamaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Veteriner İşleri Müdürü Fikriye Eker, merkezi, 22 okuldan bin 200 öğrencinin ziyaret ettiğini söyledi. Eker, “Nilüfer Belediyesi olarak her zaman canlıya yakışır ve kalıcı çözümler üreterek, hem insana hem de hayvana daha iyi hizmetlerin sunulabileceği felsefesi ile hizmet veriyoruz. Bu kapsamda 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’nün bizim için ayrı bir anlamı var. İlçemizin çeşitli noktalarına hayvanların da yaşam alanlarımıza ortak olduğu ile ilgili broşürler, afişler asılmış olup belediyemizin billboardlarında konu ile ilgili görseller yayınlanarak duyarlılığı artırıyoruz. Merkezimizde çocuklar da hayvan sevgisinin ve bilincinin artırılması amacı ile talep eden tüm okulları ağırlıyoruz. Sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla merkezimizi ziyaret eden 22 okuldan toplam bin 200 öğrenciye bilinçlendirme çalışması gerçekleştirdik” dedi.

Nilüfer Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’nde,  can dostlarının sorunlarına sanatla da dikkat çekti. Uğur Mumcu Sahnesi’nde Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü çalışmalarının konu alındığı  ‘Can Dostlar’ isimli tiyatro çocuk oyunu ücretsiz olarak sahnelenirken, Konak Kültürevi’nde de başrollerinde İstanbul sokaklarının sıcak sakinleri olan kedilerin yer aldığı belgesel gösterimi yapıldı.

Farklı kurumların da hayvanlar için bir araya geldiği etkinliklerde Nilüfer Belediyesi, Carrefour AVM ve Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği iş birliğiyle “1 Bize 1 Evsize” kampanyasıyla sokak hayvanlarına mama bağışı yapıldı. Yüzüncüyıl Mahallesi’nde yer alan Pet Bahçesi iş yeri ile organize edilen sosyal sorumluluk projesi #ekimdebarınaklarbaşkadır ise Ekim ayı boyunca devam edecek.

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Temsilciliği gönüllüleri ve DHL Freight Türkiye çalışanları da Nilüfer Belediyesi’nin etkinliklerinde yer aldı. DHL Freight Türkiye çalışanları ve Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Temsilciliği gönüllüleri ve Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü personelinin katılımıyla kırsalda bulunan sokak hayvanlarına mama bırakıldı.