Nilüfer Belediyesi’nden 10 Kasım hediyesi

Kitapta yer alan gazete kupürlerinden oluşan bir serginin de düzenlendiği tanıtım organizasyonuna yazar Nezaket Özdemir, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve iş adamı Mümin Ceyhan’ın yanı sıra birçok davetli katıldı.

Yazar Nezaket Özdemir kitap tanıtımında yaptığı konuşmada Atatürk’ün Bursa temasları üzerine Yılmaz Akkılıç’ın,1988 yılında yayınladığı Atatürk ve Bursa isimli araştırmasının kitabı için önemli bir kaynak olduğunu belirtti. Özdemir, ”Bu kitabın,  Akkılıçı’ınemeklerini bütünleştirecek, Ulu Önder’in Bursa gezilerinin basın ayağını detaylı bir şekilde okuyucuya sunan bir çalışma olduğuna inanıyorum,” dedi. Nilüfer Belediyesi ve Mümin Ceyhan Bursa Kültür Kaynakları Araştırma Kütüphanesi’ne katkılarından dolayı teşekkür eden Özdemir “Atatürk’ün Bursa’ya gelişinin 90. yıl dönümünde onun değerlerini hatırlamak ve hatırlatmak ülküsüyle hazırlanan bu çalışmanın toplumun her kesiminde farkındalık yaratmasını diliyorum,”dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de “Cumhuriyet tarihimizin en önemli dönemini kapsayan 1922-1938 yılları arasındaki Ulu Önder’in Bursa gezileri ve onun bu gezilerde verdiği mesajlar, gerçekleştirdiği icraatlar üzerinden, Türkiye’yi Türkiye yapan Cumhuriyet değerlerimizi bir kez daha anlama ve anlatma imkanı sağlayan bu eserin, özellikle gençlere yol göstereceğine; devrimlerin aydınlığından rahatsız olan kesimlere ise Atatürk’ü anlamak için değerli bir fırsat sunacağına inanıyorum,“ diye konuştu.

İş adamı Mümin Ceyhan da “Aydınlanma konusunda taviz vermeyen Nilüfer Belediyesi ile böylesine anlamlı bir projede ortaklık etmekten son derece mutluyum. Mümin Ceyhan Bursa Kültür Kaynakları Araştırma Kütüphanesi olarak araştırmacılara destek vermeye devam edeceğiz,” dedi.

Kurtuluş mücadelesinin devam ettiği 17 Ekim 1922 yılından başlayarak 3 Şubat 1938 yılına dek süren Atatürk’ün Bursa gezilerini ulusal basının gözünden aktaran Ulusal Basında Atatürk’ün Bursa Gezileri, okuyucuya bir kentin penceresinden Kurtuluş döneminin detaylı bir tahlilini yapma imkanı sağlıyor.