Cimnastiğin kalbi 16 yıl aradan sonra Nilüfer’de attı

Bursa’da artistik cimnastik dalında 16 yıl aradan sonra düzenlenen Artistik Cimnastik Türkiye Cimnast Li 3. Hafta Müsabakaları ve Küçükler 3. Etap yarışmalarına 16 farklı şehirden, 32 takım ve 136 sporcu katılarak yeteneklerini sergiledi.  İki gün boyunca, kulplu beygir, yer, halka, atlama masası, paralel ve barfiks olmak üzere 6 dalda yarışan küçük cimnastikçiler yetenekleriyle izleyenleri hayran bıraktı.

10-11 arası yaş sporcuların katıldığı Küçük Erkekler kategorisinde birinciliği Şavkar Cimnastik Spor Kulübü, ikinciliği Nilüfer Belediyespor, üçüncülüğü de Akademik Cimnastik Spor Kulübü elde etti. 7-9 yaş arası sporcuların katıldığı Minik Erkekler kategorisinde de birinciliği Gözde Cimnastik Spor Kulübü elde ederken, Avrupa Spor Kulübü ikinci, Kartal Cimnastik İhtisas Spor Kulübü üçüncü oldu.

Dereceye giren takımlara ödüllerini Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Atakan Çorbacı, Türkiye Cimnastik Federasyonu As Başkanı Cumhur Özçelik ile Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Gökay Azak verdi. Nilüfer Belediyesi’nin tüm spor dallarına her türlü desteği sağladığını belirten Atakan Çorbacı, Türkiye’nin en modern ve en donanımlı salonunu Türk sporuna kazandırdıklarını belirtti. Çorbacı, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına da müsabakalara katılan tüm sporculara teşekkür etti.