Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi açıldı

Akademide, kadınlar ve çocuklar hem eğitim alacak hem de çeşitli atölyelerle sosyal hayatın içinde yer alacak. Nilüfer Belediyesi, kadın, çocuk, engelli, yaşlı ve diğer dezavantajlı grupların sosyal hayatın içinde daha aktif olması amacıyla hizmete açtığı ‘Kadın ve Çocuk Akademisi’ne bir yenisini daha ekledi. Kültür ve Büyükbalıklı Mahallelerinin ardından üçüncü Kadın ve Çocuk Akademisi Çalı’da hayata geçirildi.

Avustralya’dan hibe desteğiyle hayata geçirilen Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi, Avustralya Büyükelçisi Marc Innes Brown’ın da eşi ve çocuğuyla katıldığı törenle hizmete açıldı. Törene, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile eşi ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Çalı Mahalle Muhtarı Mustafa Yunguş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi’nin kadınların daha kaliteli bir yaşam sürmelerine büyük katkı sağlayacağının altını çizdi. Başkan Mustafa Bozbey şöyle devam etti: “Eşitlikçi hizmet üretmek ve insan haklarına yakışır şekilde çalışmalar gerçekleştirmek, bizim en önemli görevlerimizdendir. Bütün kadınların, gençlerin ve çocukların, sosyal hayatın içinde daha aktif yer almalarını sağlamak, bu konuda onları bilinçlendirmek en önemli hedeflerimizden biri. Nilüfer Belediyesi olarak bunu, kentleşme politikamız ile taahhüt ediyoruz. Diyoruz ki, ‘Bizim bir kadın politikamız var.’ Yani hizmetlerimizi sunarken, kadınların lehine düşüneceğiz. Kadınlar ile dayanışma içinde olacağız.”

Nilüfer’in her mahallesine en az bir Kadın ve Çocuk Akademisi hayata geçirerek çok daha fazla kadına ve çocuğa hizmet sunmayı hedeflediklerini belirten Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek olan Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi’ne hibe programı vasıtasıyla destek olan Avustralya Büyükelçisi Marc Innes Brown’a da Nilüferliler adına teşekkür etti.

BÜYÜKELÇİ: DOSTLUĞUMUZ, 102 YILLIK TARİHİ MİRASIN ÖTESİNE GİTTİ

Avustralya Büyükelçisi Marc Innes Brown da, Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi projesini desteklemekten büyük gurur duyduklarını ifade etti. Türkiye-Avustralya dostluğuna da değinen Büyükelçi Marc Innes Brown, “Dostluğumuz, 102 yıl önce Çanakkale kıyılarında başladı ama bizim bugün Bursa’da bulunmamız, dostluğumuzun bu tarihi mirasın çok daha ötesine gittiğini kanıtlıyor” ifadelerini kullandı.

Cinsiyet eşitliği ile kadınların güçlendirilmesinin, Avustralya hükümeti için hem Avustralya’da hem de yurt dışında öncelikli konuları arasında yer aldığını belirten Büyükelçi Marc Innes Brown, “Bu alanlarda sonuç elde edilmesini sağlamak da, Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi’nin gerçekleştireceği bir amaç olacaktır. Kadınların potansiyellerini tam anlamıyla kullanmalarına yardımcı olmak, güçlü ve dayanıklı bir toplum inşa etmek için temel faktördür. Çocuklar da her ülkenin başarısında temel rol oynayan bireylerdir. Burada, böylesine olumlu temeller atıldığını görmek çok güzel” şeklinde konuştu. Projenin, Türkiye-Avustralya ilişkisinin kapsamını ve derinliğini göstermek açısından çok güzel bir örnek olduğunu söyleyen Büyükelçi Marc Innes Brown, proje ortaklığının uzun yıllar devam etmesi dileklerinde bulundu.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da, bir toplumun özgürleşmesi ve Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet uygarlığına ulaşmanın ilk yolunun, kadınları ve çocukları özgürleştirmekten geçtiini vurgulayarak, “ Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi’nin bu yolda ilçemize ve ülkemize çok büyük katkısı olacağına inanıyorum” dedi. Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Avustralya Büyükelçisi Marc Innes Brown ve protokol üyeleriyle birlikte Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Avustralya Büyükelçisi, eşi, Başkan Bozbey ve eşi Seden Bozbey ile birlikte Çalı’yı da gezdi. Çalı’da kurulan pazardan Trabzon hurması alan Büyükelçi, Bozbey’in, her hafta cuma günleri bir mahalleye taşıdığı Başkan Burada Karavanı’nı da ziyaret ederek proje hakkında bilgi aldı.

KADINLARIN VE ÇOCUKLARIN BULUŞMA NOKTASI

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ‘Kadın ve Çocuk Akademisi’nde, çeşitli eğitimlerin yanı sıra sosyal ve psikolog da destek hizmeti verecek. Akademide, İngilizce eğitiminden ahşap yakmaya, dikiş atölyesinden bilgisayar ve bilim atölyesine kadar çok farklı kurslarla kadın ve çocukların eğitimine destek verilecek.