Bisiklette Nilüfer farkı

Nilüfer Belediyesi tarafından, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun katkıları ile düzenlenen Nilüfer Kupası MTB Maraton Yarışı Atatürk Kent Ormanı’nda yapıldı.
Bursa’dan ve Türkiye’nin değişik bölgelerinden 116 sporcunun katıldığı maratonda, 30 ve 50 kilometrelik zorlu parkurlarda dereceye girebilmek için nefes kesen mücadelelere tanık olundu. Nilüfer Kupası MTB Maraton Yarışı’nın birincileri; gençlerde Furkan Ceylan, elit kategoride Gökhan Uzuntaş, 30 yaş üstü kategorisinde Salih Manavoğlu ve 40 yaş üstü kategorisinde ise Bora Tirki oldu.
Mücadeleyi tamamlayan yarışçılar parkurun doğal güzellikleri ile Türkiye’nin en özel parkurlarından biri olduğunu, dik tırmanış ve inişleriyle heyecan dolu bir yarış imkanı sunduğunu söylediler.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katıldığı ödül töreni renkli görüntülere sahne olurken, Bozbey yarışa katılan tüm sporcuları kutladı. Nilüfer Belediyesi’nin bisiklet sporuna verdiği önemi vurgulayan Başkan Bozbey, “Dünyanın tek çevreci ulaşım aracı olan bisikleti Nilüfer’de sevdirmek amacıyla bugüne kadar 76 kilometre bisiklet yolu yaptık. Bu bisiklet yollarının birbirleri ile bağlantısını sağlamaya ve bisiklet yollarının sayısını artırmaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki Nilüfer’de bu çalışmalar ve düzenlediğimiz bisiklet organizasyonları ile bisiklete olan ilgi daha da artacak ve böylece sağlıklı ve çevreci yaşam için önemli bir bilinç ve kültüre de tam anlamı ile sahip olacağız” dedi. Bozbey ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Nilüfer Belediyesi’nin yürüttüğü proje çerçevesinde yakında Nilüfer sokaklarında bisikletli polislerin görev alacağını söyledi.