Bozbey: Yapacak daha çok işimiz var

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 2017 yılının son muhtarlar toplantısını Misi Kamp Karavan Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Başkan Bozbey, Nilüfer’deki mahalle muhtarlarının yanı sıra Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları ve müdürlerin katıldığı toplantıda önce yeni yıla ilişkin barış, sağlık, mutluluk dileklerini dile getirdi. Muhtarları, demokrasinin uç beyleri olarak nitelendiren Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer’i, Türkiye’ye örnek ve fark yaratan bir kent haline getirdiysek bunu hep birlikte başardık. Yılın sonuna geldik. Bazı projeleri gerçekleştirdik, eksik kaldığımız noktalar da oldu. Kentin sorunlarını biliyoruz. Son dönemlerde belediye bütçeleri hükümetin aldığı bazı kararlarla küçülmeye başladı. En son 2017 yılı Haziran ayında alınan kararlarla sanayi bölgelerinde emlak vergileri sıfırlandı. En fazla Bursa’da Nilüfer’de sanayi bölgesi var. Bizim artan nüfusa göre yaptığımız stratejik planımızda en önemli gelirlerimiz emlak vergileridir. Devletten alınan pay bütçemizde yüzde 22’yi oluşturuyor. Geri kalanını belediye olarak biz karşılıyoruz. Bütçe gelirlerindeki ani azalış projelerimizde yavaşlamaya yol açtı. 2018 yılının da zor geçeceği görünüyor. Ekonomik sıkıntılardan dolayı vatandaşın ödemeleri de güçleşiyor. Ama bizler zorluklara rağmen elimizden geleni yapacağız. Vatandaşların talepleri de değişti. Artık kenti geliştirecek ve sosyal-kültürel projeler istenmiyor. Yol, tretuvar, mesleki kurslar, parklar isteniyor. Mesleki kursların talep sıralamasında ilk üç içinde olması işsizliğin de arttığı anlamına gelir. İnsanlar meslek öğrenip iş sahibi olmak istiyor. Gelecek yıl bu alanda çalışmalarımızı fazlalaştıracağız. Yapacak daha çok işimiz var” dedi.

BOZBEY: MAHALLE HALKI YÖNETİM SÜREÇLERİNE KATILMALI

Mahalle Komiteleri uygulamasına da değinen Bozbey, bu sistemin zamanla benimseneceğini ifade etti. Bozbey, “Bu kent hepimizin ve bizler mahallelinin de yönetim süreçlerine katılması arzusundayız. Demokrasi hemen özümsenecek bir rejim değildir. Alışkanlardan vazgeçmek zaman alır. Mahalle Komiteleri projemiz giderek oturuyor. Sistemi uygulayan komitelerimizle örnek işler yaptık. Ülkemizde, demokrasi, özgürlük, barış taleplerinde de düşüşler var. Kurallara uymazsak kaos başlar ve işler karmaşık hale gelir. Nilüfer ailesi olarak hem kurallara uyma noktasında hem de demokrasi, özgürlük taleplerini dile getirme de sözümüz olmalı. 2018 geleceğe umutla baktığımız bir yıl olsun. Yeni yılda da iletişimimizi yitirmeyelim. İletişimi koparmazsak umudumuz, güvenimiz artacaktır” diye kaydetti.

Gölyazı ve Misi’nin kentin tarihi mahalleleri olduğuna da değinen Başkan Bozbey, o bölgelerde tüm halkın hakkı olduğunu vurguladı. Bölgelerden birkaç kişinin rant elde etmek istemesine izin vermeyeceklerini kaydeden Bozbey, kurum olarak adil davranmaları gerektiğini söyledi. Son günlerde Nilüfer Belediyesi Hayvan Barınağı ile ilgili sosyal medyada karalama yapıldığını da ifade eden Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır sokak hayvanlarına yönelik örnek çalışmalar yapıyoruz. Birkaç kişi oradan kendine menfaat sağlamak istedi ve başaramayınca saldırıya başladı. Özveriyle çalışan kişilere haksızlık yapılıyor. Orası kişisel hayvanların bakıldığı bir yer değil. Orada sokak hayvanlarına hizmet veriyor. Aslı olmayan haberler ve ithamlarla çamur atıyorlar” diye konuştu.

MUHTARLAR YENİ YILDAN UMUTLU

Buluşmada muhtarlar da düşüncelerini dile getirdi. Bursa Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer 2018’in huzur, mutluluk getirmesi temennisinde bulunarak, “İnsanın olduğu yerde ihtiyaç bitmez. Sorunların çözülmesi için mücadele edeceğiz. Bu yıl çözülemeyen sorunların yeni yılda giderileceğine inanıyoruz. Mahalle sorunlarını iyi biliyoruz. Birlikte koordinasyonla sıkıntıları çözeceğimize inanıyorum” diye konuştu. Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Saldız da Başkan Bozbey ve tüm muhtarların yeni yılını kutlayarak, daha mutlu ve sorunsuz günlerde buluşma temennisinde bulundu.