Olgun gençler doğru nefes alma tekniklerini öğrendi

Nilüfer Belediyesi’nin, 55 yaş ve üstü vatandaşlara yönelik Altınşehir Mahallesi’nde hayata geçirdiği Olgun Gençlik Merkezi’nde üyeler, bir yandan keyifli vakit geçirirken, bir yandan düzenlenen kurslarla daha kaliteli bir yaşam için bilinçleniyor. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Olgun Gençlik Merkezi’ne üye olan vatandaşlara bu kez doğru nefes alma teknikleri anlatıldı. Nilüfer Belediyesi’nin, Bursa Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Derneği (BUSADER) iş birliğiyle gerçekleştirdiği eğitimde Nefes Koçu Gamze Çelikcan, “Nefes analizi”, “Doğru nefes nedir?”, “Yanlış nefes alışkanlıkları neden oluşur?”, “Zihnin frekansları”, “Diyafram, Nefes teknikleri” ve “Nefes terapi” ile “Meditasyon” konularında katılımcılara önemli bilgiler verdi. Uygulamalı çalışmaların da yapıldığı eğitimde olgun gençler, doğru nefes almanın püf noktalarını öğrendi.

İnsanın, nasıl nefes alırsa o şekilde yaşadığını belirten eden Nefes Koçu Gamze Çelikcan, düzenli ve doğru yapılan solunumun kan dolaşımını hızlandırdığını, uyku kalitesini artırdığını, ruhsal ve fiziksel zindelik verdiğini ifade etti.