Sessiz dünyalarında işe hazırlanıyorlar

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteğini alan proje çerçevesinde okulda bilgisayar destekli çizim laboratuarı oluşturuldu. Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde eğitim alan 90 işitme engelli öğrenci, bu laboratuarda CAD programları kullanımı eğitimi aldı.

BEBKA’nın Sosyal Kalkınma Mali Destek Programına yönelik hazırlanan proje, ajansa başvurusu yapılan 96 projeden uygulanmaya değer görülen 18’i arasına girmişti.
%90’ı BEBKA tarafından karşılanan mali destekle kurulan bilgisayar destekli çizim laboratuarı sayesinde öğrenciler, aldıkları 8 aylık eğitim sonunda mesleki bilgi ve becerilerini geliştirerek, istihdam edilmeleri yönünde önemli  niteliğe sahip oldu.

Proje sayesinde okullarına bilgisayar destekli çizim laboraturı oluşturduklarını belirten Okul Müdürü Türkan Caner, “Önümüzdeki yıllarda da bu laboratuardan yüzlerce öğrenci daha faydalanabilecek, aldıkları eğitimle kendilerine fırsat eşitliğini sağlanması halinde iş yaşamında varolabilecekler”dedi. Başta BEBKA olmak üzere proje katılımcıları Nilüfer Belediyesi, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür eden Caner, “İşitme engelli çocuklarımıza şimdi de giyim ve üretim teknolojileri alanında bilgisayar programlarını öğretmek istiyoruz. Bu kez yazılım konunsunda Bursalı işadamlarımızın ve tekstil sektöründe önde gelen firmalarımızın desteğini bekliyoruz. Bursa’nın engelli bireylerin de her insan gibi sahip olabileceği donanımlar sayesinde yaşamlarını sürdürebilmelerine imkan sağlamayacak bu anlamlı çabamıza destek olacağına inanıyorum” dedi.