Girişimci adaylarının sertifika heyecanı

Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü İş ve Meslek Edindirme Bürosu’nun,  KOSGEB iş birliğiyle düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinden biri daha geniş katılımla tamamlandı.  12-15 Aralık ve 26-29 Aralık tarihlerinde iki ayrı dönem halinde düzenlenen eğitimi başarıyla tamamlayan 45’i kadın 60 kursiyere sertifikaları, Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası’nda düzenlenen törende verildi. Sertifika törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız ve KOSGEB KOBİ Uzmanı Yelkan Güven katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kurslara katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri kutlayarak, yıllardır KOSGEB ile ortak projelere imza attıklarını vurguladı.

KOSGEB ile iş birliği projelerinin devam edeceğini ifade eden Başkan Bozbey, “Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri işsizlik. Nilüfer Belediyesi olarak bizde bu sorunun giderilmesi noktasında katkı sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. 2011 yılından buyana istihdama ve girişimciliğe yönelik eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu eğitimler Nilüfer’de talep edilen sürdürülebilir çalışmalarımız arasında yerini aldı. Bu desteği, özellikle kadınların girişimcilik konusundaki eğitimlere başvurusunun artması açısından son derece değerli buluyorum. Bireylerin girişimciliğini destekleyen, kendi işlerinin sahibi olmalarını sağlayan eğitimlere şimdiye kadar 238 kişi katıldı” dedi.

İş kurma noktasında doğru zaman, mekan ve sektörün önemli olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey, “Bizim için girişimcilik eğitimlerinin en büyük gururu, sizler gibi önceki dönemlerde bu eğitimleri alan başarılı girişimcilerimizin iş yerlerinin açılışını yapmak oluyor. İnanıyorum ki, burada bugün sertifika alan herkes, bizlere bu gururu, sevinci yaşatacaksınız. Yolunuz açık olsun, hayırlı kazançlarınızla hem kent hem ülke ekonomisine katkınız bol olsun” diye konuştu.

Girişimciliğe en çok Nilüfer Belediyesi önem veriyor

KOSGEB KOBİ Uzmanı Yelkan Güven de girişimciliğin cesaret gerektirdiğini kaydederek, “Nilüfer Belediyesi ile yıllardır ortak çalışmalara imza atıyoruz. Bursa’daki kurumlar arasında girişimcilik eğitimlerine en çok önem veren kurum Nilüfer Belediyesi. Bu anlamda Başkan Bozbey ve ekibine teşekkür ediyoruz. Girişimcilik eğitimi alarak proje gerçekleştirmeye karar verenler ilk olarak fizibilite çalışması yapmalı. Doğru zamanda doğru iş kolunda hareket ederseniz başarılı olmamanız için sebep yok. Projelerinizi hazırlayın ve bize başvurun.

Sertifikalarınız umarım hayalini kurduğunuz işlerin önünü açar” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, KOSGEB KOBİ Uzmanı Yelkan Güven ile Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Bircan Uysal kursiyerlere sertifikalarını verdi. Başkan Bozbey ayrıca KOSGEB KOBİ Uzmanı Yelkan Güven ile eğitmen Sevi Yumuk Tonak’a da teşekkür belgesi verdi.