Sağlıklı ve kaliteli yaşam için egzersiz öğrendiler

Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Olgun Gençlik Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerde üyeler, kaliteli vakit geçirmenin yanı sıra daha sağlıklı bir yaşama ilişkin de önemli bilgiler ediniyor. Bu kapsamda Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği iş birliği ile “Hastalık yaşta değil kastadır” konulu seminer düzenledi. Olgun Gençlik Merkezi üyelerine yönelik düzenlenen seminerde, uzman fizyoterapist Ali Deniz Baykara, önemli bilgiler aktardı. Baykara katılımcılara, yaşın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkmaya başlayan fiziksel rahatsızlıkların rehabilite edilmesine yönelik günlük olarak yapmaları gereken egzersizler ve sağlıklı yaşamın ipuçlarını verdi. Germe egzersizlerini, sopa ve lastikle yapılan egzersizleri tek tek yapan Baykara, daha sonra katılımcılara uygulattı. Önemli konulara dikkat çeken uzman fizyoterapist Ali Deniz Baykara, güne dinç başlamak isteyenlere, sabahları en az 20 dakikalık yatak egzersizi yapmalarını önerdi. Olgun gençlere, hayatlarını kolaylaştıracak önerilerde bulunan Baykara, doğru nefes alma tekniklerini de uygulamalı olarak gösterdi. Olgun Gençlik Merkezi Üyeleri de boyun, bel fıtığı, boyun düzleşmesi, kireçlenme, diz ve kas ağrıları gibi konulara ilişkin Baykara’ya sorular yöneltti.

Olgun Gençlik Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerin çok yararlı olduğunu ve yaşamlarını kolaylaştırdığını belirten üyeler, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e, kendilerine sağladığı imkânlar için teşekkür ettiler.