Kendi masallarını yazacaklar

Çocukların eğitim süreçlerinde farklı yönlerini keşfetmesi ve okuma, yazma alışkanlığı kazanması için farklı projeler üreten Nilüfer Belediyesi, Masal Atölyesi düzenliyor. Devlet sanatçısı, dramaturg ve yazar Pınar Merterkek eğitmenliğinde Cavit Çağlar Ortaokulu’nda başlayan Masal Atölyesi, Nilüfer’deki Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Hakan Tan İlkokulu, Fethiye Ortaokulu, Yaylacık Ortaokulu ve Kayapa Ortaokulu’nda devam edecek.

Atölyenin ilk buluşmasında öğrencilere kendi geliştirdiği metotla masal yazımının ayrıntılarını aktaran Pınar Merterkek, ‘Dans eden arılar’ isimli masalını anlattı. Merterkek, masal anlatımının ardından öğrencilere kendi masallarını yazmaları için ödev verdi. Haftaya gerçekleşecek buluşmada öğrencilerin yazdığı masallar okunacak. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Masal Atölyeleri farklı okullarda devam edecek.