Nilüfer İlçe Afet Merkezi olağanüstü koşullara hazır

Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Nilüfer Belediyesi tarafından kente kazandırılan Nilüfer Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarette, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, AFAD Bursa Müdür Vekili Yalçın Mumcu ile Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Büro Sorumlusu ve Nilüfer Belediyesi Sivil Savunma Amiri Fatih Işık da hazır bulundu. Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, deprem,duman kaçış, endüstriyel alan ve ev yangını simülasyon odaları, içinde telsiz ve uydu telefonu bulunan muhabere odasını gezerek, yapılan uygulamaları gördü.

Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nin tam donanımlı bir merkez olduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, merkezde ayrıca vatandaşların acil durum ve doğal afetler konusunda bilinçlenmeleri için eğitim programları düzenlediklerini de söyledi. Kurum olarak olağanüstü koşullara her zaman hazırlıklı olduklarını dile getiren Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Belediyesi’nin doğal afetlere yönelik diğer projeleri hakkında bilgi verdi.

Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Büro Sorumlusu ve Nilüfer Belediyesi Sivil Savunma Amiri Fatih Işık da, merkezde yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Doğal afetlere her zaman hazırlıklı ve bu konuda bilinçli olunması gerektiğine dikkat çeken Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı da şöyle konuştu: “Sistemi oturtmak gerekiyor. Doğal afetler, ansızın geliyor. Eğer biz her zaman hazırlıklı ve bu konuda bilinçli olursak, daha az zaiyatla atlatırız. Aksi halde bir bedel ödüyorsunuz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Önemli olan toplumun bilinçlendirilmesi, hazırlanması. Bu tür olaylarla yaşamayı öğrenmemiz lazım. Bunun için de zamanında gerekli tedbirleri el birliğiyle almak zorundayız.”