Nilüfer Meclisi’nde kardeş kent için özel oturum

Bursa’da Nilüfer Belediyesi’nin örnek çalışmalarını yerinde inceleyen Ukrayna’nın Mykolaiv Belediyesi Meclis Üyeleri’ne, Nilüfer Barış Meclisi’nde özel oturum düzenledi. Nilüfer Belediye Meclis Üyeleri ve idari amirlerinin de katıldığı toplantıda, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, belediye meclisinin yapısı ve Nilüfer’de uygulanan projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Bozbey, Mykolaiv Meclis Üyeleri’nin sorularını da yanıtladı. Bütçenin hazırlanması, sosyal projeler, park bahçeler, veterinerlik ve planlı gelişim gibi konularının ele alındığı toplantıda Başkan Bozbey, “Göreve geldiğimiz 1999 yılından itibaren kent büyük gelişme sağladı. Kente kültür-sanat, eğitim-bilim, spor kenti olma hedefini koyduk. Genel bütçeyi bu şekilde değerlendirerek yatırımlarımızı bu yönde yaptık. Kenti sosyal yönden güçlendirdik ve ekonomik olarak talebi artırdık. Sosyal ve kültürel yönden insanların arzu ettiği, yeşil alanların ve parkların yapılmasıyla birlikte yaşanabilir kent haline geldik. Bu yatırımlarla birlikte Nilüfer her yönüyle Bursa genelinde cazibe merkezi haline geldi” dedi.

Mykolaiv Belediye Meclis Üyeleri de Nilüfer’in nüfusunun kurulduğu günden itibaren 5 kat artmasına rağmen, sokak, park ve bahçelerin çok temiz olduğunu gördüklerine dikkat çekti. Belediyecilik hizmetlerini mükemmel bulduklarını belirten konuklar, insan odaklı çalışmaların yürütüldüğü Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nü daha yakından inceleyebilmek için personel eğitim programı gerçekleştirmek  istediklerini de ifade etti. Başkan Bozbey de bu talebe olumlu yaklaşarak, yerinde inceleme yapılmasını sağlayabileceklerini dile getirdi. İki kentte uygulanan projeler hakkında fikir alışverişinin yapıldığı toplantının sonunda Mykolaiv Belediye Meclis Üyeleri ve Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri ile idari personeli birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.