Nilüfer Kütüphaneleri’ne destek verenlere teşekkür

Etkinliğe katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kütüphaneleriyle ülke genelinde örnek gösterildiklerini ifade etti. 54. Kütüphaneler Haftası, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından Üçevler Kütüphanesi’nde kutlandı. Etkinlik kapsamında Nilüfer Kütüphaneleri’ne katkı sunanlar, kitap bağışı yapanlar, en çok kitap okuyanlar, atölye etkinliklerine katılanlar ile atölye eğitmenlerine çeşitli hediyelerle teşekkür edildi.

BOZBEY’DEN İKİ KÜTÜPHANE MÜJDESİ

Etkinliğe katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kütüphanelere destek verenlere teşekkür etti. Nilüfer Kütüphaneleri’nin Türkiye’de örnek gösterildiğini kaydeden Mustafa Bozbey, “Kütüphaneler yaşamı değiştiren en önemli alanlardır. 11 yılda kentimize 5 kütüphane kazandırdık. Türkiye’de yüzlerce ilçede hiç kütüphane yok. Türkiye’de birçok yerde kütüphane talebi yok iken Nilüfer’deki araştırmalarımızda bu konuda talepler geliyor. Bu farkı hiçbir yerde göremezsiniz. Nilüfer halkı kütüphanelerin yetmediğini söylüyor. Nilüferliler işte bundan farklı. Böyle bir halka hizmet etmek bizim için ayrıcalık. Kütüphane sayımızı biz de artıracağız. Hem Beşevler Meydan projemiz içinde bir kütüphanemiz olacak hem de merkez kütüphane hayalimiz var. 4 bin 500 metrekarelik bir kütüphane yapmak istiyoruz. Her kesime hitap edecek olan bu kütüphaneyi İhsaniye Mahallesi’nde yapmayı hedefliyoruz. İleriki günlerde bu projemizde somutlaşacak. Her yaştan insanın kitap okuması için duyarlılığı artırmaya özen göstereceğiz. Bağışçı ve katkı koyan herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

11 MİLYON KİŞİ KÜTÜPHANEDEN YOKSUN

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala da destek verenlere teşekkür ederek, “Kütüphaneler yaşayan yerlerdir. Kütüphanecilik geçmişten gelen bir gelenektir. Bilgiye en iyi ve doğru ulaşacağımız yerler kütüphanelerdir. İlçe belediyesi olmamıza rağmen 5 kütüphanemizle hizmet veriyoruz. 900’ü aşkın olan Türkiye ilçelerinin 126 tanesinde kütüphaneler kapanmış. 121 ilçede ise hiç kütüphane yok ve 11 milyon insan bu verilere göre hiç kitapla buluşamıyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey ve Başkan Yardımcısı Turgay Erdem, bağışçı, en çok kitap okuyan, katkı veren ve atölye eğitmenleri ile katılımcılara, sertifika, anmalık ve kitap hediye etti.

BİR KIŞ GECESİ SERGİSİ ÜÇ AY BOYUNCA İZLENİME AÇIK KALACAK

Etkinlik kapsamında ayrıca ressam ve akademisyen Ilgım Veryeri Alaca’nın da ‘Bir Kış Gecesi’ adlı sergisi sanatseverlerle buluştu. 29 Haziran’a kadar Nilüfer Belediyesi Üçevler Kütüphanesi’nde açık kalacak olan sergide Alaca’nın, “Bir Kış Gecesi” ve “Otamış Simitçinin Peşinde” adlı resim kitaplarının orijinal eserleri yer alıyor. 43 eserin bulunduğu sergiyi izleyenler metinler arası geçişte düşünme fırsatı da buluyor. Etkinliğe katılan Ilgım Veryeri Alaca, Nilüfer Belediyesi’nin kütüphanecilik çalışmalarına hayran kaldığını belirterek emeği geçenleri kutladı. Başkan Mustafa Bozbey de Ilgım Veryeri Alaca’ya teşekkür ederek anmalık hediye etti. Alaca etkinlik sonunda okurları için kitaplarını imzaladı.