Necati Tosuner: Yazdıkları ile yaşadıkları örtüşen bir yazarım

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Çocuklara Kitap Söyleşileri’nin bu ayki konuğu çocuk kitapları yazarı Necati Tosuner oldu.Uğur Mumcu Sahnesi’nde düzenlenen söyleşiye Hasanağa Ortaokulu, İrfaniye Ortaokulu, Eşref Ergin Ortaokulu, Demirci Ortaokulu ve Fethiye Ortaokulu’ndan toplam 285 öğrenci katıldı. Necati Tosuner, söyleşide yazarlık serüvenini ve kitaplarını anlattı. Yaşadıklarını kitaplarına yansıttığını anlatan Necati Tosuner, “4 yaşında iken sakat kaldım, çok çileler, çok ağrılar çektim. 16 yaşıma geldiğimde ağrılarım hafifledi,  hayatım daha da düzene girmeye başladı. Ama bu sefer de insanların bakışlarından gözlerinden gelen başka sancılar başladı. Çocukken de bunları yaşamıştım ama çocuk aklı ile bir anlam veremiyordum. Zamanla bunları birilerine anlatmak ihtiyacı hissettim ve 1965 yılında  Özgürlük Masalı isimli kitabımı yazdım. Yazdıkları ile yaşadıkları örtüşen bir yazarım” dedi.

Soruları da yanıtlayan Necati Tosuner, etkinliğin sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri tarafından öğrencilere armağan “Arda’nın Derdi ne ?” ve “Dur Bakalım Petek”  isimli kitaplarını imzaladı. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala da, Necati Tosuner özel tasarım portresini armağan ederek teşekkür etti.