Sevgi Soysal ile anılarını ve tanıklıklarını anlattılar

Nilüfer Belediyesi’nin “Yılın Yazarı Sevgi Soysal” etkinlikleri kapsamında “Anılar, Tanıklıklar” söyleşisi düzenlendi. Akkılıç Kütüphanesi’ndeki söyleşiye Sevgi Soysal’ın kızı Funda Soysal, kardeşi Gönül Öney ve Sevgi Soysal ile birlikte bir süre Yıldırım Bölge Kadınlar Koğuşu’nda kalan yakın arkadaşları Oya Baydar ile İpek Çalışlar konuk oldu. Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Fırat Emiroğlu’nun da takip ettiği ve okurların büyük ilgi gösterdiği söyleşide konuklar, 12 Mart dönemindeki tanıklıkları ve esaret günlerini anlattı. Etkinlikte, Sevgi Soysal’ın henüz yayımlanmamış yazıları ile hapishanedeyken eşine yazdığı mektuplarından da kesitler okundu.

Mektupların kendisi için çok değerli ve heyecan verici olduğunu ifade eden Funda Soysal, “Mektuplar, yıllarca babamın odasında kilitli kaldı. Yaklaşık 300 sayfa mektup var. Annem, ‘Bu mektuplar edebiyat tarihine geçer’ diye espriler yapıyor. Böyle bir bilinçle, iz bırakmak için yazdıkları belli zaten” dedi. Söyleşinin sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına konuklara tek tek teşekkür etti.