Mysia Fotoğraf Müzesi’ne “Müze Özendirme Ödülü”

Nilüfer Belediyesi tarafından vatandaşın hizmetine sunulan projeler, ödüllerle taçlanıyor. Nilüfer Belediyesi’nin Gümüştepe Mahallesi’nde (Misi) hayata geçirdiği “Mysia Fotoğraf Müzesi”, Tarihi Kentler Birliği’nden ödül aldı. Fotoğrafın tarihsel süreci, usta fotoğrafçıları, Bursa’nın değerlerini ve eski Bursa arşivini, görsel ve işitsel anlatımlarla geleceğe taşımayı amaçlayan “Mysia Fotoğraf Müzesi”, Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği “Müze Özendirme Yarışması”nın “Arşiv ve Koleksiyon Müzeleri” kategorisinde ödüle değer görüldü. Bu yıl, 39 müzenin yer aldığı özendirme yarışmasının ödülleri, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri Rahşan Duygu Tursun ile Hanife Demirezen Güler, Mysia Fotoğraf Müzesi Sorumlusu Bahadır Öztuna’nın da katıldığı törende sahiplerine verildi.

BOZBEY: MÜZE KENTE DEĞER KATTI

Mysia Fotoğraf Müzesi’nin, Bursa’nın ilk ve tek, Türkiye’nin üçüncü fotoğraf müzesi olduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, müzenin, açıldığı ilk günden bu yana ilgi odağı haline geldiğini ifade etti.

Müzenin, kentin tarihi ve eşsiz doğal güzelliği olan Misi’de bulunmasının da kente ayrı bir değer kattığını dile getiren Başkan Bozbey, “Misi, gelecekte adından sanatla da söz ettirecek. Edebiyat Müzemiz ve Fotoğraf Müzemizin yanında, Misi’de bir de Sanat Çalıştayevimiz yer alıyor. Mysia Fotoğraf Müzesi’ni ödüle değer gören jüri üyelerine teşekkürler” dedi.