Güngören Mahallesi halı sahaya kavuştu

Amatör ve profesyonel spor dallarına verdiği destekle gelecek nesillerin daha iyi yetişmesi için çok sayıda projeyi hayata geçiren Nilüfer Belediyesi, “Her mahalleye bir halı saha” hedefine hızla yaklaştı. Nilüfer Belediyesi Güngören Mahallesi’ni de halı sahaya kavuşturarak her yaştan vatandaşa spor yapma imkânı sundu.

Güngören Mahallesi Halı Sahası Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey’in katılımı ile açıldı. Açılış töreninde konuşan Güngören Mahalle Muhtarı İsmail Taşdemir, yakın zamanda mahalleye kazandırılan anasınıfının ardından şimdi açılan halı sahanın da önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini ve kendileri için çok önemli olduğunu belirterek Başkan Bozbey’e teşekkür etti.

64 MAHALLEYE TOPLAM 54 HALI SAHA

Nilüfer’de herkesin sanatın yanı sıra sporun bir dalı ile de ilgilenmesi için sürekli projeler geliştirdiklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu hedefle Güngören Mahallesi’ne halı saha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Bozbey “Bugün, ‘Her mahalleye bir halı saha’ projemiz kapsamında, yepyeni bir tesisimizi daha kentimize kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Aynı zamanda, geçen haftalarda da anasınıfını açtığımız bu güzel mahallemizde, yine çocuklarımız, gençlerimiz için onların spor yapmaları için, halı sahamız açılıyor. Spor kenti Nilüfer’de Güngören Mahallemiz de artık halı sahasına kavuştu. Güngören’deki halı sahamız, 20 metreye 40 metre ölçülerinde, 800 metrekarelik alana sahip. Bugün itibariyle Nilüfer’in 64 mahallesinde 54 halı sahamız artık hizmette. Toplam 8 adet de çim sahamız var. Yani toplamda 62 adet sahamız mevcut” dedi.

BOZBEY: GENÇLER SPOR İLE İÇ İÇE OLACAK

Sporun birleştirici gücünün her mahallede yaşanmasını istediklerini söyleyen Başkan Bozbey şöyle devam etti: “Bizim amacımız, sporun her dalını desteklerken, özellikle mahallelerimizde gençlerimizin kötü alışkanlıklar yerine sporla ilgilenmelerini sağlamak. Bu hedefimize artık iyice yaklaştık. Mahallemizdeki gençlerimizin, bu halı sahada, sporun oluşturduğu kardeşlik iklimini yaşama geçireceklerine inanıyorum. Kötü alışkanlıklar, yerine sporla iç içe olacaklar. Amacımız, kentimizde yaşayan her yaş grubundan vatandaşlarımızın, sporu, yaşamlarının bir parçası haline getirmeleridir. Bu amaç doğrultusunda, kentimize yeni tesisler kazandırıyor, spor organizasyonları gerçekleştiriyor ve Nilüfer’de faaliyet gösteren spor kulüplerimizle ortak çalışmaları sürdürüyoruz. Sporla ilgilenmek için bu kentte tüm olanaklar mevcut. Yeter ki isteyin, talep edin. Biz kurum olarak, her zaman sizlerin yanındayız. Sporu, sanatı, eğitimi, çağdaş bir kentin tüm gereklerini sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Sporla kurulacak güzel bir gelecek için, halı sahamızın mahallemize, kentimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Halı sahanın açılışını mahallenin çocukları ile gerçekleştiren Başkan Bozbey, daha sonra kaleye geçerek muhtar İsmail Taşdemir’e penaltı atışı yaptırdı.

GÜNGÖREN’DE İFTAR BULUŞMASI

Başkan Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ile birlikte Güngören Mahallesi’ndeki halı saha açılışının ardından mahallede Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği iftara da katıldı. İftar sofrası etrafında buluşan Güngören Mahallesi halkı hep birlikte dualar edip oruçlarını açtı. İftarın ardından da Başkan Bozbey, Güngören Mahalle Meydanı’nda bulunan çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.