İnsancıl Köpek Yakalama Eğitimi Nilüfer’de verilecek

İki gün sürecek olan eğitimde teorik bilgilerin yanında uygulamalar da yapılacak. Sokak hayvanlarına yönelik artan şiddete son vermek, can dostların yaşam kalitelerini iyileştirmek amacıyla çalışmalar yapan Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, bu kapsamda RSPCA (İngiliz Kraliyet Ailesi Hayvanlara Zulmün Önlenmesi Topluluğu) iş birliğiyle İnsancıl Köpek Yakalama Eğitimi düzenleyecek. Belediyelerin ilgili müdürlük çalışanlarına yönelik gerçekleşecek olan eğitim, can dostlara zarar vermeden müdahale edebilmeyi, hayvanlara yaklaşmada yaşanan aksaklıkların giderilmesini ve hizmet kalitesini artırmayı hedefliyor.

Birçok ülkede bu konuda eğitim veren, Avrupa Birliği tarafından uzman olarak kabul edilen Brian Faulkner tarafından verilecek olan eğitime, Bursa’nın yanı sıra farklı illerden belediyeler de katılım gösterecek. 26-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitimde, teorik bilgilerin yanında, uygulamalar da yapılacak.