“Engelsiz Ulaşım” sayesinde oy kullandılar

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi, “Engelsiz Ulaşım” hizmetiyle, seçim günü de ortopedik engelli ve çeşitli rahatsızlıklarından dolayı tekerlekli sandalye kullanan bireylerin yanlarında oldu. Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde oy kullanabilmek için Bizim Ev’i arayarak “Engelsiz Ulaşım” hizmetini talep eden tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlar, Bizim Ev yetkilileri tarafından evlerinden alınarak, oy kullanacakları okula kadar refakatçileri eşliğinde taşındı. Vatandaşlar, oy kullanma işleminin ardından tekrar evlerine kadar götürüldü.

Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nden 4 ekip, kentin çeşitli noktalarında refakatçileriyle birlikte toplam 130 vatandaşın, rahat bir şekilde oy kullanmasına katkıda bulundu. Nilüfer’in çeşitli mahallelerinde gün boyu devam eden “Engelsiz Ulaşım” hizmetinden yararlanan vatandaşlar, memnuniyetlerini dile getirdi.

Eşit bir yaşam için engelli bireylerin her anında yanlarında olduklarını ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu yöndeki hizmetlerin artarak devam edeceğini belirtti. Başkan Bozbey, “Vatandaşlarımızın en önemli hakkı olan oy kullanma haklarını önemsiyoruz. Bu nedenle her seçimde engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları mağduriyeti önlemek ve oylarını güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlamak için bu hizmeti veriyoruz” dedi.