Her şey can dostların rahatı için

Can dostların yaşamlarını kolaylaştıran çalışmalara imza atan Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, hizmet kalitesi artırmak için çalışanlarına yönelik çeşitli eğitimler de düzenliyor. Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve RSPCA (İngiliz Kraliyet Ailesi Hayvanlara Zulmün Önlenmesi Topluluğu) iş birliğiyle İnsancıl Köpek Yakalama Eğitimi düzenledi. Belediyelerin ilgili müdürlüklerinde görev yapan çalışanlara yönelik düzenlenen eğitime, Nilüfer Belediyesi’nin yanı sıra Samsun Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer Belediyesi, Erdek Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Gemlik Belediyesi ve Mudanya Belediyesi’nden katılım oldu.

İki gün süren eğitim, Avrupa Birliği tarafından alanında uzman olarak kabul edilen Brian Faulkner tarafından verildi. İlk gün teorik bilgilerin verildiği eğitimin ikinci gününde de katılımcılar, öğrendiklerini uygulama fırsatı buldu. Dünyada 400 milyondan fazla köpeğin yaşadığını belirten Brian Faulkner, Dünya Sağlık Örgütü’nün rakamlarına göre bu sayının yüzde 75’ini sokak köpeklerinin oluşturduğunu söyledi.

STRESE SOKMAYIN

Köpeklerin beden dili hakkında detaylı bilgiler veren Faulkner, yakalama sırasında birçok köpeğin stres ve kaygı yüzünden yaşamını yitirdiğini vurguladı. Bu tür ölümleri, sahipsiz sokak köpeklerini yakalama sırasında oluşabilecek stres ve yaralanma gibi olumsuzlukları en aza indirmek için yardımcı ekipmanlar kullanarak minimum kuvvet uygulanması gerektiğinin altını çizen Brian Faulkner, yaklaşma, yakalama ve taşımanın da önemine değindi.

Uygulamaların yapıldığı eğitimin ikinci günü de, Alaaddinbey Mahallesi’nde bulunan Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde gerçekleşti. Eğitime katılanlar, iki gün boyunca öğrendiklerini uygulayarak, sahipsiz köpekleri, yardımcı ekipmanlar kullanarak zarar vermeden yakaladı. Faulkner, başarılı uygulamalarından dolayı katılımcıları tebrik etti. Brian Faulkner, bir hafta boyunca Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü çalışanlarıyla, saha çalışmasına da katılacak. Eğitimin sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Başkan Vekili Kemal İvgen, Brian Faulkner’e teşekkür belgesi verdi. Brian Faulkner de, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fikriye Eker ile birlikte katılımcılara sertifikalarını sundu. Bu arada Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ni de gezen Brian Faulkner, doğum locaları, karantina bölümleri, yeni doğan üniteleri ve sahiplendirme bölümlerini inceledi. Brian Faulkner, Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne tam not verdi.