Hasanağa Köyler Ligi 10 yıl sonra tekrar başladı

Nilüfer, Mudanya, Karacabey ilçelerine bağlı 30 kırsal mahallenin katılım gösterdiği ile “Hasanağa Köyler Ligi Futbol Turnuvası” büyük ilgi altında başladı. Hasanağa Futbol Sahası’nda düzenlenen turnuvanın başlama vuruşunu Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal ile Nilüfer Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanı Atakan Çorbacı yaptı.

30 TAKIM 900 SPORCU TER DÖKECEK

Nilüfer’i eğitim, bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında markalaştırmak adına çalışmaları sürdürdüklerini belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Yıllar sonra böyle bir turnuvayı tekrar başlattıkları için organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım artık her yıl bu kardeşlik ortamı devam eder. 30 takım, 900 sporcu ve teknik adam, iki ay süreyle 70 maç yapacaklar. Böyle turnuvalar, yıllarca sürecek dostluklara olanak sağlıyor. Kazanmak sporun ruhunda var ama  böyle etkinliklerin sosyal kazanımları çok daha fazla oluyor” dedi.

Başkan Bozbey’in yaptığı başlama vuruşunun ardından ilk karşılaşmalar başladı. Büyük ilgi gören karşılaşmaları, kadınlar da ilgiyle izledi.

HEYECAN 2 AY SÜRECEK

İki ay boyunca hafta sonları devam edecek olan “Hasanağa Köyler Ligi Futbol Turnuvası”, beşer takımdan oluşan altı grupta oynanacak. Maçlar sonunda ilk ikiye giren ekipler ve en iyi dört grubun üçüncüsü, son 16 turuna yükselecek. 35 dakikalık çift devreli lig usulüne göre oynanan maçlarda FIFA oyun kuralları uygulanıyor.