Nilüfer, hayata geçirilen yeni projelerle spor kenti olma yolunda hızla ilerliyor. Kentte yaşayan herkesin spor yapması hedefiyle çalışmalar yapan Nilüfer Belediyesi, bu kapsamda her mahalleye halı saha yapıyor. 64 mahallesi bulunan Nilüfer’de halı saha sayısı da 54’e ulaştı. Son olarak Tahtalı Mahallesi de halı sahaya kavuştu.

Tahtalı Mahallesi Halı Sahası, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri ve halkın katılımı ile törenle açıldı. Açılış töreninde konuşan Tahtalı Mahalle Muhtarı Mehmet Oktay, her yaştan insanın yararlanabileceği sahayı mahallesine kazandırdığı için Başkan Bozbey ve ekibine teşekkür etti.

BOZBEY: AMACIMIZ HER YAŞTAN İNSANIN SPOR YAPMASI

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, halı sahayı muhtar ve Mahalle Komitesi’nin görüşü doğrultusunda yaptıklarına dikkat çekti. Bozbey şöyle devam etti: “Burada her yaştan insanımız spor yapabilecek. Bu kent, eğitim-bilim, kültür-sanat ve spor kentidir. Nilüfer’i spor kenti yapma konusunda hızla ilerledik. Mahallelerimizin neredeyse tamamında halı saha var. Mahalle spor kulüplerine önemli ölçüde destek veriyoruz. Umarım burada da kulüp kurulur ve gençlerimiz spor aktivitelerini daha düzenli yaparlar. Tahtalı Mahallesi sakinlerinden burayı koruyup sahip çıkmalarını istiyoruz. Umarım Tahtalı halkı sahayı en iyi şekilde korur ve biz de örnek gösteririz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Mustafa Bozbey, mahallenin çocukları ile birlikte Tahtalı Mahallesi Halı Sahası’nı hizmete açtı. Başkan Bozbey, açılış sonrasında mahalle halkıyla birlikte sahada penaltı atışı yaptı. Penaltı atışları sırasında renkli görüntüler yaşandı.