Yaşlı ve hasta bakımını artık daha profesyonel olacak

Nilüfer Belediyesi, Uludağ Soroptimist Kulübü Derneği iş birliğiyle Türk Kızılayı Bursa Şubesi'nde, Öz Bakıma Destek Elemanı Eğitimi verdi. 305 saat süren eğitimlere 22 kişi katıldı. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası'nda düzenlenen törende verildi. Törene, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Uludağ Soroptimist Kulübü Derneği Başkanı Dilek Cesur, Türk Kızılayı Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Demirkan ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yaşlı-hasta bakımıyla ilgili yoğun talep aldıklarını söyledi. Başkan Bozbey, "Günümüzde en çok gereksinim duyulan alanlardan biri hasta ve yaşlı bakımı refakatçiliği. Biz de bu alana, sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde düzenlediğimiz eğitimlerle bir parça katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Uludağ Soroptimist Kulübü Derneği de bu eğitimlere önemli bir destek veriyor" dedi. Bu yılki eğitimlere katılacaklarda en az lise mezunu olma şartı arandığını söyleyen Bozbey, "22 kişinin katıldığı eğitimler, Türk Kızılay binasında gerçekleştirildi ve Kızılay eğitmenleri tarafından verildi. Bu nedenle Türk Kızılayı Bursa Şubesi yönetimine de çok teşekkür ederim. 305 saat olan eğitim süresini tamamlayan kursiyerlerimiz, bugün emeklerinin karşılığı olan sertifikalarını aldılar. Hatta şunu da gururla söylemek istiyorum ki; eğitime katılan arkadaşlarımızın neredeyse hepsi artık iş sahibi. Bu bizler için büyük bir mutluluk ve onurdur. Her birinizi kutluyorum ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum" diye konuştu.

KADININ İSTİHDAMI ARTIYOR

Uludağ Soroptimist Kulübü Derneği Başkanı Dilek Cesur da "Kadınların ve genç kızların güçlendirilmesi adına çalışmalar yapıyoruz. Hiç kuşkusuz bu güçlendirme içerisinde en önemli konulardan bir tanesi kadının istihdama dahil edilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadın erkek yan yana meslek edindirme konusunda destek vermek. Nilüfer Belediyesi ile sürdürülebilir bir çalışmaya destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Her eğitimden sonra bu konuda pek çok talebin olması ve kursiyerlerimizin hemen hepsinin iş buluyor olması bizleri ayrıca mutlu ediyor" dedi.

Türk Kızılayı Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Demirkan da katkı sunan tüm kurumlara teşekkür etti. Kursiyerler de deneyimlerini paylaştı.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları Başkan Bozbey, Dilek Cesur ve Nesrin Demirkan tarafından verildi. Sertifikalarını alan kursiyerler, huzurevlerinde, hastanelerde ve evde yaşlı-hasta bakımında görev alacaklar.