Bozbey: Bursa turizmden daha fazla faydalanmalı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Yöre Temsil Kurulu’nun (YTK) yeni yönetimi, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Halk Evi’nde gerçekleşen ziyarette TÜRSAB Güney Marmara YTK Başkanı Murat Saraçoğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri yer aldı. Bursa turizminin konuşulduğu ziyarette Başkan Mustafa Bozbey, Bursa’nın, sağlık, kültürel, eğlence ve tarih turizmi konusunda çok önemli değerlere sahip olduğunu ancak bu değerlerin yeteri kadar tanıtılamadığına dikkat çekti.

Bursa’nın turizmden hak ettiği katkıyı  alamadığını ifade eden Başkan Bozbey, “Bursa, turizmden yeterince katkıyı alamayan kentlerin belki en başında yer alıyor. Benim düşünceme göre  bunun en büyük nedeni  Bursa’ya gelen turistlerin geceleyebileceği yerlerin, sosyal ve kültürel atmosferin olmaması” dedi.

Gelen turistlerin Bursa’da en az bir ya da iki gece konaklatılmasının gerektiğinin altını çizen Başkan Bozbey şöyle devam etti: “Bunu başaramazsak şuan olduğu gibi turistler gelip günübirlik turun ardından İstanbul’a gider, parayı da orada bırakır. Gelen turistlerin karşılığını esnafta ya da eğlence alanında görmemiz lazım.”

“ULUDAĞ 12 AY AKTİF DEĞERLENDİRİLMELİ”

Uludağ’ın yılın 12 ayında aktif bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Bozbey, “Örneğin Uludağ’da yabancı dil merkezi projesi uygulansa, 8 ay boyunca büyük oranda turist çekebilir. 4 ay kayak yapılır, geriye kalan 8 ay boyunca da yabancı dil kursu verilir. Orada sosyal alanlar eksik. Sosyal ve kültürel aktivitelerin yapılabileceği alanların yapılması lazım. Bunların yapılmasıyla Uludağ, bu konuda öne çıkan bir değer olabilir.”

Bursa’nın sağlık turizmi konusunda Avrupa’da da önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Başkan Bozbey, projeler geliştirilerek sağlık turizminden daha fazla pay elde edilebileceğini ifade etti.

GÖLYAZI’YA AÇIKHAVA MÜZESİ

Nilüfer Belediyesi olarak Gölyazı’da arkeolojik kazı çalışmaları yaptıklarını hatırlatan Başkan Bozbey, kazıların ardından Açıkhava Müzesi yapacaklarını söyledi. Başkan Bozbey, “Gölyazı farklı bir alana doğru gidiyor. Gölyazı’da gelen turistlere sunabileceğimiz önemli bir yer var. Nekropol alanında kazı çalışmalarını tamamladık. Açıkhava Müzesi projesini hayata geçireceğiz. Bunun yanında Apollonia tapınağı ve yaklaşık 4 bin kişilik bir anfi tiyatro olduğu var sayılıyor. Kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Ardından kazı çalışmalarına başlayacağız. Ancak Gölyazılılar’ın da turizmi anlaması lazım. Yerel halkın turisti sahiplenmesi gerekiyor” dedi.

Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi olarak Bursa’nın turizmden maksimum derecede yararlanabilmesi için gereken desteğe hazır olduklarını da dile getirdi.

SARAÇOĞLU: BURSA’NIN KAYNAKLARI PAZARLANAMIYOR

Göreve yeni geldiklerini belirten TÜRSAB Güney Marmara YTK Başkanı Murat Saraçoğlu da, çalışmaları ve hedeflerini anlattı.

Bursa’nın kültür başkenti olduğunu söyleyen Saraçoğlu, kentin mevcut kaynaklarının çok iyi pazarlanamadığına dikkat çekti. Turizmciler olarak bunun sorumluluğunu taşıdıklarını ifade eden Saraçoğlu, “Biz, hiç kimseyi suçlamıyoruz.  Mevcut olan durumdan en iyi sonucu nasıl çıkarabileceğimize dair bilgi ve birikimi ortaya koyarak, enerjiye dönüştüreceğiz. Bu konuda sizlerin desteğine çok ihtiyacımız var. Türkiye’de turizm alanında değişim süreci yaşanıyor. 40 milyona yaklaşan turist sayısı var. Biz, Bursa’ya ne kadar bunun payını getirebiliriz üzerine çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Bursa’nın Uludağ ve Arap turizmiyle anıldığını ifade eden Saraçoğlu, “Değişik parkurlar oluşturmak istiyoruz. Alternatif turizmin de önemli bir merkezlerinden biri olabilir Bursa. Bizler, geceleme sayısını artırmak için Bursa’ya yabancı grupların getirilmesini ve konaklatılmasını sağlayacağız. Kongre merkezimizin de çok daha etkin kullanılması gerekiyor. Sağlık turizmi olarak güzel bir konumumuz var” şeklinde konuştu.