Nilüfer Belediyesi’nin çalışmaları Kırcaali’ye örnek oldu

Nilüfer Belediyesi’nin can dostlara yönelik gerçekleştirdiği hizmetler, ülke sınırları dışındaki belediyelere de örnek oluyor. Bulgaristan’ın Kırcaali Belediyesi’nden gelen davet üzerine Kırcaali’ye giden Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fikriye Eker ile Dış Sunum Hizmetleri Sorumlusu Ercan Şahin, Bulgaristan’daki can dostların daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmelerine ilişkin çalıştay gerçekleştirdi.

Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz ve yerel hayvan koruma gönüllülerinin katıldığı çalıştayda Fikriye Eker, Nilüfer Belediyesi’nin can dostlara yönelik yaptığı çalışmalardan örnekler verdi. Kırcaali’deki sokak hayvanlarının insanlara ürkek yaklaştığını gözlemlediklerini ifade eden Eker, “Öncelikle sokak hayvanlarının gerekli sağlık kontrolleri yapılarak, rehabilite edilmesi gerekiyor. Belediye imkanları doğrultusunda kısırlaştırma ve kimliklendirme çalışmaları yapılmalı. Nilüfer Belediyesi işbirliğiyle kentin belirli bölgelerinde yapacağımız beslenme ve su odakları ile kedi evleri, sokak hayvanlarının yaşam şartlarını kaliteli hale getirecektir” dedi.

Fikriye Eker ve beraberindekiler, çalıştayın ardından, Kırcaali Belediyesi’nin mevcut hayvan barınağını ve yeni yapılacak hayvan bakım ve tedavi merkezini inceleyerek, fikir alışverişinde bulundu.

AZİZ: DENEYİMLERDEN FAYDALANMAK İSTİYORUZ

Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, yeni yapılacak olan hayvan bakım ve tedavi merkezinde, Nilüfer Belediyesi’nin bilgi ve deneyimlerinden faydalanmak istediklerini ifade etti. Aziz, “Nilüfer Belediyesi’nin beslenme ve su odakları ile kedi evleri projelerini, Kırcaali’de hizmete sunmak istiyoruz. Bu konuda Nilüfer Belediyesi ile ortaklaşa çalışabiliriz” dedi.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fikriye Eker, Kırcaali’de gerçekleştirdikleri incelemeleri ve Kırcaali Belediyesi’nin taleplerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e aktardı. Başkan Mustafa Bozbey de, sokak hayvanları konusunda proje geliştirerek, Kırcaali Belediyesi ile ortaklaşa çalışma yapacaklarını söyledi.