Squash şampiyonları madalyalarını aldı

Nilüfer Belediyespor Kulübü’nün Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu iş birliği ile düzenlediği “Squash Büyükler, Gençler ve Yaş Grupları Türkiye Şampiyonası”nda şampiyonasında kadınlarda Esmehan Kabakçı, erkeklerde de Ergin Yörükoğlu Türkiye şampiyonu oldu.

Nilüfer Belediyesi’ne ait Altınşehir Gençlik Merkezi’ndeki squash kortları, 3 gün boyunca squash heyecanına sahne oldu. Nilüfer Belediyespor Kulübü’nün Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu iş birliği ile düzenlediği “Squash Büyükler, Gençler ve Yaş Grupları Türkiye Şampiyonası” nefes kesen maçlara sahne oldu. Kadınlar ve erkeklerin 6 kategoride mücadele ettiği şampiyonaya erkeklerde 84, kadınlarda 76 olmak üzere toplam 150 sporcu katıldı. Büyük çekişmeye sahne olan büyükler finallerinde, kadınlarda Esmehan Kabakçı birinci, Zeynep Kabakçı ikinci, Büşra Dokgöz üçüncü oldu. Erkeklerde de Ergin Yörükoğlu birinciliği elde ederken, Bahadır Fırat ikinci, Egebey Sesli de üçüncü oldu.

Yaş gruplarında ise U-19 kızlarda Zeynep Kabakçı şampiyon olurken,  Esmahan Kabakçı ikincilik kürsüsüne, Mukaddes Kocabaşlı da üçüncülük kürsüsüne çıktı. U-19 Erkeklerde de Can Taştan Türkiye şampiyonu olurken,M.Baran Aygüven ikincilik, Emre Güneş de üçüncülük elde etti.

U-17 kızlarda Ceren Özer birincilik kürsüne çıkarken Aleyna Demir ikinci, Fadime Damla Ylmaz da üçüncü oldu. Aynı kategoride erkeklerde Egebey Sesli birinci, Can Güler ikinci,  Y. Selim Yıldız üçüncü oldu.

U-15 kızlarda birinciliği Ayşe Can alırken, ikinciliği Sude Ceren Albayrak, üçüncülüğü de Selenay Kılıç aldı. Erkeklerde de Emirhan Şen birinci Kaan Güler ikinci, Levent Canbeyli üçüncü oldu.

U-13 kızlarda birinciliği Elif  Sude Batı,  ikinciliği Ayşe Naz Güven,üçüncülüğü Tuana Karaca aldı. Erkeklerde  deTolga Deniz Uğurlu birinci, Utku Özgür ikinci, Mustafa Berat Özcan üçüncü oldu.

U-11 kızlarda Aysu Naz Taştan birinci, Irmak Çağla Yıldız ikinci, Pelin Akkan üçüncü olurken, erkeklerde Tugay Pala birincilik, Ali Eymen Çavuşoğlu ikincilik,Umut Kuzey Yazıcı üçüncülük aldı.

Dereceye girenlere madalyaları Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi ve Nilüfer Belediyespor Başkanı Muhammet Aydın, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Nilgün Berk, Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Asbaşkanı Güven Karakuş ve Bursa İl Temsilcisi Celalettin Altuntaş tarafından verildi. Ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sporcular kadar ailelerin de takdiri hak ettiğini söyledi. Kent yöneticisi olarak Nilüfer’de yaşayan her çocuğun en az bir spor ve bir sanat dalıyla ilgilenmesini istediklerini ifade eden Bozbey, “Çocuklarımızın birey olma yolunda kendilerini geliştirme ve kendilerini ifade etme olanağı spor ve sanattan geçiyor. Bu amaçla tesisleşme ve amatör branşlara büyük önem veriyoruz. Sporun her branşında olduğu gibi squash dalında da Nilüfer lider kent olma yolunda önemli bir adım attı. İnşaatına başladığımız ve 5 ay sonra tamamlanacak olan Nilüfer Squash Spor Salonu, Türk sporuna hizmet verecek. İnanıyorum ki bu salonlarımızdan Türkiye ve dünya şampiyonları çıkaracağız” dedi. Bozbey konuşmasını bütün sporcuları kutlayarak tamamladı.

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Asbaşkanı Güven Karakuş da Nilüfer Squash Spor Salonu tamamlandığında bütün dünyaya örnek bir tesis olacağını belirtti. Federasyon olarak 2021 Squash Dünya Şampiyonası’nın Nilüfer de yapılması için de girişimlere başladıklarını açıklayan Karakuş, squash branşının gelişmesine katkılarından dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.

Şampiyonanın sonuçları şöyle:

(Kadınlar)
1. Esmahan Kabakçı
2. Zeynep Kabakçı
3. Büşra

(Erkekler)
1. Ergin Yörükoğlu
2. Bahadır Fırat
3. Egebey Sesli

Şampiyonanın U19 sonuçları (kadınlar):
1. Zeynep Kabakçı
2. Esmahan Kabakçı