Tuğrul Tülek’ten öğrencilere Sevgi Soysal öyküleri

Nilüfer Belediyesi’nin “Yılın Yazarı Sevgi Soysal” etkinlikleri kapsamında düzenlediği buluşmada Tiyatro Oyuncusu Tuğrul Tülek, öğrencilerle bir araya geldi. Üçevler Kütüphanesi’ndeki etkinlikte Tuğrul Tülek, Balat Eşref Ergin Ortaokulu öğrencilerine Sevgi Soysal’ın Barış Adlı Çocuk kitabından ‘Yapı’ ile ‘Deli Tank ve Çocuk’ öykülerini okudu. Etkinliğe katılan 60 öğrenci Tülek’i büyük bir keyifle dinledi. Söyleşi sonunda Tuğrul Tülek öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtladı.

TÜLEK: SOYSAL TAZELİĞİNİ KORUYAN İSİMLERDEN

Öğrencilere, bol bol kitap okumalarını tavsiye eden Tuğrul Tülek, “Bugün burada Sevgi Soysal’ı daha yakından tanıdınız. Umarım kitaplarını okursunuz. Ne kadar çok kitap okursanız o kadar fazla yazar ve şairler tanışırsınız. Sevgi Soysal’ı yeri benim için ayrı. O, zamanı geçmeyen ve tazeliğini koruyan isimlerden biridir. O geçmiş ve gelecekte de çağdaşlığını koruyan yazarlardandır. Bu sebeple benimde başucu yazarlarımdan biridir. Onun kitaplarında çok şey bulurum. Burada onun adının yaşatıldığı etkinlikte bulunmak beni çok mutlu etti” dedi.

Etkinliğin sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Tuğrul Tülek’e teşekkür ederek günün anısına bir anmalık verdi.