Ulu Önder Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in 95. yılı Nilüfer’de, yaklaşık 300 bin kişinin katıldığı yürüyüşle kutlandı. Nilüfer Belediyesi’nin 2006 yılından bu yana her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarında düzenlediği yürüyüş bu yıl da büyük coşkuyla, gururla gerçekleşti.

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda (FSM) düzenlenen yürüyüşe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, sivil toplum örgütü temsilcileri ve yüz binlerce vatandaş katıldı. Türk bayrakları ile kırmızı beyaza bürünen FSM Bulvarı’nı dolduran halk, sloganlar ve şarkılar eşliğinde hep birlikte yürüyerek Cumhuriyet’e sonsuza dek sahip çıkacaklarının mesajını verdi. Her yaştan yurttaş, 1923 ruhuyla omuz omuza, kol kola yürüdü. Coşku içinde geçen yürüyüş, Hastane Alanı’nda sona erdi.

BOZBEY: CUMHURİYET HERKES İÇİN GEREKLİ

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Hastane Alanı’nda halka seslendi. Halkın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Başkan Bozbey, bir şölen havasında gerçekleşen yürüyüşe katılan herkese teşekkür etti. “Sizinle oldukça, sizdeki bu inanç oldukça, Cumhuriyet’in sonsuza kadar yaşayacağını bilmek ne güzel” diyen Mustafa Bozbey, meydanı dolduranlardan Ata’nın en büyük emaneti olan Cumhuriyet’i, sonsuza kadar yaşatma sözü aldı. Bozbey, “Cumhuriyet coşkumuzu her zaman Nilüfer’den bütün ülkeye yayacağız. Ve bir kez daha sözümüz söz olacak, andımız ant olacak” dedi.

Andımız’dan bir bölümü, halkla birlikte okuyan Bozbey konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet nefes kadar gerekli. Eğer laiklik, adalet, eşitlik ve demokrasi istiyorsak, hepsinin en başında Cumhuriyet gerekli. İnancı ne olursa, dili ne olursa, cinsiyeti ne olursa olsun, Cumhuriyet herkes için gerekli.”

BOZBEY: CUMHURİYETE SONSUZA DEK SAHİP ÇIKACAĞIZ

Nilüfer’i hep birlikte çağdaş Nilüfer haline getirdiklerini söyleyen Bozbey, kentte daha çok şeyler yapacaklarını belirtti. Bozbey “Nilüfer’i, aydınlık Nilüfer’i, demokrasinin kenti Nilüfer’i, geleceğe hep birlikte taşıyacağız. Cumhuriyetimiz için toplandık burada. Huzur için, güven için, özgürlük, birlik beraberlik için güçlü bir ülke için buradayız. Halkız biz, bu bayram bizim, bunun için buradayız. Nilüfer’de bu coşkuyu bir kez daha yaşatan yurttaşlarım, iyi ki buradasınız, iyi ki buradayız, hep burada olacağız. Güneşin son ışığına dek, rüzgarın son nefesine dek burada olacağız. Nilüfer’de, Bursa’da, Türkiye’de, dünyada bu sevdayı haykıracağız. Ölümsüz Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkacağız. Kutlu olsun en büyük bayramımız, kutlu olsun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız” diyerek konuşmasını tamamladı. Bozbey, konuşmasının ardından eşi Seden Bozbey ile birlikte halka karanfil atarak coşkuya ortak oldu. Alanda düzenlenen havai fişek gösterisiyle de meydanı dolduranlar keyifli anlar yaşadı.

HALUK LEVENT İLE CUMHURİYET COŞKUSU

Nilüfer’de Cumhuriyet coşkusu, sevilen sanatçı Haluk Levent konseriyle katlandı. Dev sahnede Cumhuriyet sevdalıları ile buluşan Haluk Levent, “Elfida”, “Akdeniz Akşamları” ve “Yollarda Bulurum Seni” gibi sevilen parçalarıyla alanı dolduranları coşturdu. Bazı parçalarını halkın arasında söyleyen Haluk Levent, sevgi gösterilerine de yanıtsız kalmadı. Konser devam ederken Başkan Bozbey ve eşi Seden Bozbey sahneye çıkarak sevilen sanatçıya çiçekle teşekkür ettiler. Haluk Levent’in de bir Cumhuriyet sevdalısı olduğunu söyleyen Başkan Bozbey, Haluk Levent ile birlikte sahnede İzmir Marşı’nı söyledi. Bozbey daha sonra eşi Seden Bozbey ve Haluk Levent ile birlikte sahnede “görçek” yaptı.

Hasta olmasına rağmen parçalarıyla sevenlerine unutulmaz saatler yaşatan ünlü sanatçı, “25 yıldır sahnedeyim hiç bu kadar üzülmedim ama hiç bu kadar da Cumhuriyet’e sahip çıkıldığını görmedim” diyerek alanı dolduranlara teşekkür etti. Haluk Levent konserde, Tunceli’de donarak şehit olan iki asker için de “Asker Ağıdı”nı söyledi. Haluk Levent konseri, yorumuyla gönülleri fethettiği İzmir Marşı ile tamamladı. İzmir Marşı’na halk da hep birlikte eşlik etti.