Nilüfer Kütüphane Türkiye’ye örnek oluyor

Nilüfer’de özellikle son dönemde yoğunluğu artan kitap okuma kampanyaları, yazar söyleşileri ve atölye çalışmaları ile çocuklar ve geniş okur kitleleri için kütüphaneleri yeniden bir buluşma, paylaşma ve sosyalleşme alanı haline getiren Nilüfer Kütüphane, çalışmalarını Zeynep Terzioğlu koordinatörlüğünde sürdürüyor. Yerel yönetimlerin de kütüphanecilik alanında başarılı olabileceğini gösteren ve Türkiye’ye örnek olan Nilüfer Kütüphane, farklı mekanlarda oluşturduğu dört kütüphane ile sadece kültür-sanat çevrelerinin değil, eğitim dünyası ve sivil toplum örgütlerinin de takdirini kazanıyor.

Geçtiğimiz ay Rotary Kulüplerinin her yıl çeşitli alanlarda verdiği meslek ödüllerinden birine, kütüphane algısına getirdiği yeni bakış açısı ile layık görülen Nilüfer Belediyesi Kütüphane Koordinatörü Zeynep Terzioğlu Başkan Bozbey tarafından da bir plaketle ödüllendirildi. Nilüfer Belediyesi’nin kütüphaneciliğe verdiği önem sayesinde Nilüfer Kütüphane’nin hızla geliştiğini ifade eden Terzioğlu “Amacımız sadece raflar dolusu kitaplar ve dört duvarla çevreli mekanlar yaratmak değil, kütüphaneleri buluşma mekanları, düşüncelerin paylaşıldığı sosyalleşme mekanları oluşturmak” dedi.

Başkan Mustafa Bozbey de Terzioğlu’na çalışmalarında başarılar dilerken özellikle anne ve çocuk eğitimine yönelik kitap okuma kampanyaları ve geniş kitleleri kucaklayan programlarla Nilüfer Kütüphane’nin etkinliğini artırmaya devam edeceklerini belirterek “Bazı çevreler rahatsız olsa da asılsız haberlerle halkı yanıltmaya çalışsa da biz doğru bir iş yaptığımızı biliyoruz. İnsanlarımızı inadına okumaya teşvik edeceğiz” diye konuştu.

Ziyarette Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çakıcı, merhum araştırmacı yazar Yılmaz Akkılıç’ın kardeşi Yener Akkılıç ve Nilüfer Belediyesi Kültür Müdürü Şafak Pala da hazır bulundu.