Nazlı Yazgan Nilüfer’in iyi örneklerini anlattı

Yerel yönetimleri güçlendirmek ve iş birliği imkânlarını çoğaltmak için kurulan “Yerel İzleme Araştırma ve Uygulamalar Derneği’nin düzenlediği Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Yerelleştirilmesinde İyi Örnekler Konferansı’na Nilüfer Belediyesi de katıldı. Türkiye’nin de aralarında yer aldığı Birleşmiş Milletler’e üye devletler tarafından kabul edilen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile ilgili olarak İstanbul Deniz Müzesi’nde düzenlenen konferans geniş katılımla gerçekleşti. Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Yerleştirilmesinde İyi Örnekler Konferansı’nda Türkiye’den ve Avrupa’dan yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, uygulayıcıları ve uzmanlar bir araya geldi.

Konferans kapsamında yerel yönetimlerin, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinde rolü üzerine gazeteci Meliha Okur moderatörlüğünde düzenlenen “Ekonomik Etki ve Refah” başlıklı oturuma Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan da katıldı. Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü ile Urla Belediyesi Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Dilek Yalçın’ın da yer aldığı oturumda Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan, Nilüfer Belediyesi’nin EFQM Mükemmellik Modeli ve Avrupa ödül sürecine ulaşan yolculuğu, deneyimleri ve uluslararası düzeyde tanınan iyi uygulama örneklerini katılımcılara anlattı.

Konferansta, çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi tarafından toplumsal etki, eşitlik ve adalet - çevresel etki ve dünya temalarında sunumlar yapıldı, küresel hedeflerle ilgili deneyim ve beklentiler paylaşıldı.