Nilüfer Belediyesi’nin EFQM Mükemmellik Modeli Sudan’a örnek oldu

Nilüfer Belediyesi, 2003 yılından bu yana uyguladığı EFQM Mükemmellik Modeli’ndeki bilgi, deneyim ve tecrübelerini, yurt içi ve yurt dışından gelen birçok kurum ve kuruluşla paylaşıyor. Bu paylaşımlardan biri de Sudan’dan Bursa’ya gelen bir heyetle gerçekleştirildi.

Sudan’da farklı sektörlerde bünyesindeki 65 firmayla faaliyet gösteren Giad Industrial Group’un üst düzey yöneticileri, Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret ederek EFQM Mükemmellik Modeli süreçlerine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Mohammed Najemadin Ibrahem Ismael, Mirghani Hassan Saad Elkhider, Yousif Elmahi Ahmed Abdelhadi, Rashed Hussein Rashed Idris, Mohammed Sirelkhatim Abdawahab Ahmed, Abuzar Abdelgafar Ahmed Mohamed’den oluşan Sudanlı heyet, ilk olarak Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile makamında bir araya geldi. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Bukle Erman, Ahmet Çakıcı ve Nazlı Yazgan ile EFQM Elçisi Celal Seçkin’in de yer aldığı ziyarette Sudanlı heyet, Nilüfer Belediyesi’nde uygulanan EFQM Mükemmellik Modeli süreçleri hakkında Başkan Mustafa Bozbey’den bilgi aldı. Giad Industrial Group’un çalışmalarını Başkan Mustafa Bozbey ile paylaşan heyet, Nilüfer Belediyesi’nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirtti.

Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette Başkan Bozbey, Sudanlı heyete EFQM modeli yolculuğunda başarılar diledi.

Sudan heyeti daha sonra Nilüfer Belediyesi’nin EFQM Odaklı Strateji, Süreç, İşbirlikleri ve İnsan Kaynakları Yönetimlerini inceledi.