Zor günlerinde yalnız değiller

Nilüfer Belediyesi’nin 2013 yılında hayata geçirdiği ev ve kişisel bakım ekibi, hasta, yaşlı, engelli ve bakacak kimsesi olmayanlara hizmet vermeye devam ediyor. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ev ve kişisel bakım ekibi hasta, engelli, yaşlı ve bakacak kimsesi olmayanların zor günlerinde yanında. Kişisel bakım ekibi, haftanın 5 günü ihtiyaç sahiplerinin banyosundan, tıraşına, vücut temizliğinden, tırnak kesimine kadar birçok alanda hizmet veriyor. Günde ortalama 12 eve giden kişisel bakım ekibi, 2018 yılında şimdiye kadar 140 hanede 2 bin 55 kişinin bakımını üstlendi.

EVLERDE TERTEMİZ OLUYOR

Ev bakım ekibi de ayda 130’u aşkın ailenin evini köşe bucak temizliyor. Her gün muhtaç ailelerin yardımına koşan ev bakım ekibi, cam temizliğinden mutfak temizliğine kadar Nilüferlilerin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Ekipler 2018 yılının ilk 11 ayında 575 ev temizliği yaparak taleplere cevap verdi. Hizmetlerden yararlanan kişi ve aileler de uygulamadan oldukça memnun. Aileler, zor günlerinde yanlarında olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve belediye ekiplerine teşekkür ettiler.