Bozbey’den Kadınlar El Ele kermesine menekşeli destek

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekleyen Ayyıldız Platformu Derneği, Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde, tüm geliri Nilüfer Kadın Sığınma Evi’ne aktarılacak Nilüfer’de Kadınlar El Ele kermesi düzenledi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde düzenlenen kermese katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Kadın Sığınma Evi adına düzenlenen kermes çok anlamlı olduğu kadar günü itibariyle de önemli. Yıllardır maalesef ülkemizde var olan kadına şiddet politikasının sonucu sığınma evlerine gitmek zorunda kalan kadınlarımıza destek buradan elde edilen gelirle çıkacaktır. Bugün burada yapılan etkinliğin sonucunda oluşacak olan bu destek bence o kadınlara verilebilecek en önemli destektir,” dedi.

Kadına karşı şiddetin sorumlusunun erkekler olduğunu da söyleyen Mustafa Bozbey, “Son yıllarda inanılmaz biçimde artan bir şiddet ortamı var. Tabi diyeceksiniz ki bunlarda pay erkeklerin değil mi, elbette ki erkeklerin.  Ama tabii ki eğitimlerle, yaptırımlarla, belki de cezalarla kadına karşı şiddeti önlemek mümkün. Biz de Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır çalışmalar yürütüyoruz. İnanıyorum ki bunların sonuçları olumlu bir şekilde topluma yansıyacaktır,” diye konuştu.

Açılışın ardından kermesi gezen Mustafa Bozbey, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak kermese katılan kadınlara menekşe verdi.

Ayyıldız Platformu Derneği Başkanı Teoman Yıldırım da, kermesin iki gün boyunca Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi önünde kurulacağını belirterek herkesin bu kampanyaya destek vermesini istedi.