Nilüfer’de müzik coşkusu başladı

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği, Türkiye’nin en büyük müzik festivallerinden biri olan ve hem yurt içinde hem de yurt dışında ödüle değer görülen Nilüfer Müzik Festivali, yine binlerce müzik tutkununu Balat Atatürk Ormanı’nda buluşturdu. Her türden müzikal beğeniye hitap eden sanatçıların yer aldığı festival binlerce kişinin katılımı ile başladı. “Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel” sloganıyla düzenlenen festivale katılanlar, güvenlik aramalarından geçirilerek alana alındı. 29 sanatçı ve grubun yer aldığı festival bu yıl da her yaştan müzik tutkununun akınına uğradı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de festival alanını ziyaret ederek, katılımcılarla sohbet etti, festivalde görev yapanlara da kolaylıklar diledi.

İlk konser Akın Sevgör’den

Büyük ilgi gören festivalin açılışını, sevilen sanatçı Akın Sevgör yaptı. İlk konserin heyecanıyla alanı dolduran müzik severler, klasik müzik ve elektronik müziği harmanlayan Akın Sevgör’ün parçaları ile güzel bir festival başlangıcı yaptı. Farklı uygulamaları ve ilkleriyle Türkiye’de ve yurt dışında büyük övgüler alan Nilüfer Müzik Festivali’nin ilk gününde yerli müzik sahnesinin son yıllardaki en başarılı gruplarından, Türk indie pop ve dream pop grubu The Away Days, sevilen gruplardan Adamlar ve Hey! Douglas da unutulmaz performanslar sergiledi. Gecenin finalini Alman elektronik müzik ikilisi Modeselektor yaptı. Geniş bir hayran kitlesine sahip olan ikili, verdikleri konserle izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Ünlü sanatçılar bu festivalde

Nilüfer Müzik Festivali, ikinci ve üçüncü gününde de müziğin başarılı isimlerini hayranları ile buluşturacak. Festivalin ikinci gününde Aynasızlar, Yok Öyle Kararlı Şeyler, Selin Sümbültepe, Son Feci bisiklet, Gözyaşı Çetesi, Altın Gün, Flört, Ceylan Ertem, Ah! Kosmos, Agar Agar, Ceza ile Türk alternatif rock müzik grubu Mor ve Ötesi sahne alacak. Festivalin üçüncü ve son gününde de sevilen sanatçı ve gruplar, Balat Atatürk Ormanı’nı dolduran binlerce kişiyi müziğe doyuracak. Festivalin son gününde konserler dizisi Hedonutopia ile başlayacak. Eda Baba, Eskiz, Rashıt, Dolu Kadehi Ters Tut, Muyayo Rif, Islandman, Ben Fero, Gaye Su Akyol, Roosevelt ve Cem Adrian ile devam edecek. Bu yıl beşinci kez düzenlenen Nilüfer Müzik Festivali’nin kapanış konserini ise Athena verecek. Daha önce de Nilüfer Müzik Festivali’nde sevenleriyle buluşan sevilen grup Athena festivale muhteşem bir kapanış yapacak.

Müzik ve eğlence bir arada

260 dönümlük Balat Atatürk Ormanı’nda ormanlık alanda düzenlenen ve isteyenlerin kamplı kaldığı Nilüfer Müzik Festivali, pek çok sürprize de ev sahipliği yapıyor. Festival, gerçekleştirilen atölyeler, oyun alanı, tasarım stantları, farklı ve yerel yeme-içme duraklarıyla katılımcılara bol müzik, bol eğlence sunuyor. Nilüfer Müzik Festivali’ne katılanlar hem müziğin farklı seslerini dinleme imkânı buluyor hem de Balat Atatürk Ormanı’nın eşsiz güzelliğinde keyifli zaman geçiriyor. Alanda düzenlenen çeşitli etkinliklere katılan festivalciler, hep birlikte festivalin tadını çıkarıyor.