Çevreci ulaşıma dikkat çektiler

Avrupa Birliği’nin sürdürülebilir ulaştırma politikaları için belirlediği hedefler doğrultusunda her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen “Avrupa Hareketlilik Haftası” nedeniyle Nilüfer Belediyesi bir dizi etkinlik organize etti. Artık dünya çapında katılım gören etkinliklerle; motorize trafiğin kısıtlanması, sürdürülebilir hareketlilik türlerinin kullanımının artırılması hedefleniyor.

Nilüfer Belediyesi de, “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında personelinin katıldığı etkinlikle çevreci ulaşıma dikkat çekti. “Birlikte Yürüyelim” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte belediye çalışanları, mesai saati öncesi Üç Fidan Parkı’nda toplanarak, Halk Evi’ne yürüyerek ve bisikletle geldi. Farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Engin Yener, sağlıklı bir kent için Nilüferliler’e toplu taşıma ve çevreci ulaşım araçlarını kullanma çağrısında bulundu.

Etkinlikler hafta boyunca sürecek

Hafta boyunca sürecek etkinlikler hakkında bilgi veren Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Dilber Dereli de, Nilüfer Belediyesi olarak bisiklet akademisiyle hizmet sözleşmesi imzalanacağını ve sürdürülebilir hareketlilik konusunda eğitim semineri düzenleyeceklerini söyledi. Hafta kapsamında; Nilüfer Belediyesi’nin, Altınşehir Mahallesi’nde “Bisiklet Tamir İstasyonu” açacağını vurgulayan Dilber Dereli, bisikletli doğa kampı, yamaç paraşütü ve doğa sporları etkinlikleri ile Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” ve “Tophane’den Mudanya’ya Bisiklet Turu” gibi etkinlikler gerçekleştirileceğini ifade etti.

Nilespit 22 Eylül’de ücretsiz olacak

Nilüfer Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 22 Eylül gününde, AB Erasmus+ Sport projesi olan OSD (OpenStreetsday) kampanyası doğrultusunda da Görükle Spor Parkı’nın bulunduğu Üniversite Caddesi’nde çeşitli spor aktiviteleri düzenleyecek. Vatandaşlar ayrıca, Nilespit bisiklet kiralama sisteminden de ücretsiz olarak faydalanabilecek.