Bir Umutlu Yürüyüş Nezihe Meriç Sempozyumu

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, “2019 Yılın Yazarı Nezihe Meriç” etkinliklerini kapsamlı bir sempozyumla tamamlayacak. 2019 yılı boyunca yapılan yılın yazarı etkinliklerinin kapanışı niteliğindeki sempozyum geniş katılımla gerçekleşecek. Sempozyumun açılışı,  6 Aralık Cuma akşamı Nâzım Hikmet Kültürevi’nde Ayfer Tunç’un yapacağı açılış konuşması ile gerçekleşecek. Sempozyum,“Çavlanın İçinden Sessizce” isimli oturumla başlayacak.  Turhan Günay’ın başkanlığını yapacağı oturuma Özge Şahin, Murat Yalçın ve Leyla Ruhan Okyay katılacak.

Açılış gününde sempozyuma özel "Varım Diyorum İnanmalısınız" adlı müzikli bir okuma da gerçekleştirilecek.  Ebru Nihan Celkan'ın yönettiği etkinlikte, Barış Gönenen, Emel Çölgeçen ve Şebnem Köstem, Nezihe Meriç'in hikâyelerinden okumalar yapacak.  Sempozyum kapsamında 7 Aralık Cumartesi günü 4 ayrı oturum gerçekleştirilecek. “Bozbulanık ile Başlayan Öykü Yolculuğu” isimli ilk oturumda Nursel Duruel başkanlık yapacak. Oturuma Ayşe Sarısayın, Birsen Ferahlı, Sevengül Sönmez ve Ayşen Işık katılacak. “Korsan Çıkmazı’ndan Günümüze: Nezihe Meriç’in Romancılığı” isimli ikinci oturumda Atilla Birkiye başkanlık yapacak,  Faruk Şüyün, Hakan Akdoğ ve Semiramis Yağcıoğlu konuşmacı olarak yer alacak. “Nezihe Meriç’in Anlatı Evreni” isimli üçüncü oturumun başkanı Deniz Yüce Başarır, katılımcıları da Onur Bütün ve Nahit Kayabaşı olacak.

“Yaratıcılığın İzinde” isimli günün son oturumu Dilber Koç’un başkanlığında olacak. Oturuma, Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Yazı Atölyesi Yürütücüsü Hakan Akdoğan, Yazı Atölyesi katılımcısı Elif Yıldırım, Çocuk Yazını Atölyesi Yürütücüsü Füsun Çetinel ve Çocuk Yazını Atölyesi katılımcısı Semra Gül Andaç, Okuma Atölyesi Yürütücüsü Nalan Karagöz, Okuma Atölyesi katılımcısı Zeliha Koç, Derin Okuma Atölyesi katılımcısı Melike Olgun,  Drama Atölyesi Yürütücüsü Dilruba Saatçi- Karikatür Atölyesi katılımcısı Bora Kılıç ve Liselerarası Kitap Kapağı Tasarım Yarışması Birincisi Sinem Macıroğulları konuşmacı olarak katılacak.

Sempozyumun kapanış töreni akşam saat 18.00’de olacak. Kapanış konuşmasını yazar İnci Aral yapacak. Aral’ın yapacağı kapanış konuşmasının ardından Yılın Yazarı Nezihe Meriç Öykü Ödülü’nün töreni yapılacak. Sempozyumda ayrıca öykü seçkisi, bildiri kitabı ve yıl içinde düzenlenen etkinliklerin bir özetinden oluşan “Yaratıcılığın İzinde” isimli kitap da ücretsiz olarak katılımcılara hediye edilecek.